FOTO. VIDEO: PEISAJ DE POVESTE pe „Drumul lui Iovan” din comuna Horea. Un drum montan cu brazi încărcați de zăpadă și priveliști de basm

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

FOTO. VIDEO: PEISAJ DE POVESTE pe „Drumul lui Iovan” din comuna Horea. Un drum montan cu brazi încărcați de zăpadă și priveliști de basm

„Drumul lui Iovan”, un drum montan de basm, un loc cu nume parcă predistinat pe care nici o descriere cu cele mai alese cuvinte nu poate exprima ceea ce imaginile de neprețuit de aici reușesc sa transmită: frumusețe, liniște, senin, relaxare, binecuvântare!

USR - Alegeri parlamentare 2020

Iarna și-a făcut apariția la munte în mantia sa argintie, așezând peste toată natura un covor alb de nea. Ramurile copacilor s-au împodobit cu ghirlande ca bezeaua.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Pornind din drumul de pe Valea Arăzii ce duce spre localitatea Pătrușești, „Drumul lui Iovan” trece pe lângă Dâmbul lui Gâf, este foarte abrupt în câteva locuri, deosebit de spectaculos și traversează o zonă foarte frumoasă, fiind asfaltat până la limita dintre județele Alba și Cluj, la o altitudine de aproximativ 1.500 metri.

De unde se termină asfaltul, drumul de pământ continuă prin pădure până la locul unde s-a prăbușit, în 20 ianuarie 2014, avionul în care pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în acel tragic accident aviatic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419