Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Pe Arena Naţională, România-Grecia, o nouă calificare ratată

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel mai aşteptat meci din 2001 încoace s-a disputat marţi pe cel mai modern şi frumos stadion din România, Arena Naţională. Naţionala de fotbal a României a întâlnit selecţionata Greciei în returul barajului de calificare la Campionatul Mondial din 2014, găzduit în Rio de Janeiro, Brazilia.

Deşi cursul evenimentelor petrecute în ultima decadă a naţionalei de fotbal ne-a obişnuit cu numeroasele campanii de calificare ratete, românii au ales să îşi încurajeze favoriţii, iar peste 53.000 de persoane au fost prezente marţi seara pe Arena Naţională. Cu o calificare surpinzătoare şi totodată îmbrăţişată de emoţii la baraj, toată suflarea fotbalistică din România aştepta un adversar uşor, în speţă Grecia.

*Din păcate, nici România, nici Gicu nu vor fi la Rio!

Chiar dacă sorţii ne-au surâs la tragerea la sorţi, fotbalul tratat cu superficialitate de către Victor Piţurcă a trădat încă o dată. După 3-1 în Grecia, suporterii români au crezut într-o minune şi sperau ca naţionala lui Piţurcă să facă un meci mare, meciul unei generaţii. Dar n-a fost să fie, deoarece Grecia a venit cu lecţia bine învăţată la Bucureşti. După un început fulminant de meci, în care Chiricheş şi compania s-au avântat spre poarta grecilor a venit blestematul minut 23, în care acelaşi Mitroglu a profitat de o nouă greşală a defensivei noastre şi l-a executat cu mult calm pe Tătăruşanu. Singura reuşită de marţi a României a însemnat de fapt un autogol al grecilor. România-Grecia, 1-1, iar visul mondialelor a devenit peste noapte acea speranţă despre care amintea Maxim după meciul de la Pireu. Şi astfel s-a ales iarăşi praful de o altă şansă de a ajunge la festinul fotbalului mondial şi în 2018, când vine la Rusia, vom aniversa două decenii de neîmpliniri măreţe ale fotbalului românesc, condus spre dezastru de Sandu, Piti şi Mitică.


YouTube video

*Sute de albaiulieni în tribune

La meciul contra Greciei, judeţul Alba a avut sute de reprezentanţi pe Arena Naţională. De la oameni politici şi până la tinere speranţe ale fotbalului albaiulian, cu toţi şi-au susţinut favoriţii, indiferent că au luat loc la tribunele VIP al Arenei Naţionale sau au stat în peluze (sursa foto: facebook)

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=714]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea