Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Pasiune cu aripi – colecție impresionantă de păsări de rasă în curtea unui albaiulian

Mădălina Opriș

Publicat

în

Impresionat de frumusețea păsărilor de rasă, un crescător albaiulian nu a stat prea mult pe gânduri și a început, în urmă cu 4 ani, să colecționeze cele mai frumoase gâște și rațe.

Pasiunile care îi preocupă pe oameni de-a lungul vieţii nu cunosc limite. Dacă unii sunt pasionaţi de maşini, de pescuit sau de fotbal, există şi persoane care dezvoltă pasiuni rar întâlnite, împărtăşite de un număr mic de oameni. La fel este şi cazul domnului Adrian Lazăr. Până acum 4 ani nici nu știa că există atât de multe rase. Le-a descoperit în cadrul unei expoziții din Ungaria.

Domnul Lazăr este foarte grijuliu cu înaripatele sale. Cât e ziua de lungă, păsările stau libere şi ciugulesc în voie. Pentru că, spune bărbatul, a ales să le crească aceste vietăți din pasiune, nu pentru bani. Crescătorul se laudă deja cu rațe și gâște din cele mai nobile rase. ”Am păsări din rasele Mandarin, Micul Atlantic, Bahamas argintiu sau cu cioc roșu, Califar alb și roșu”, spune acesta.

În bazinele special amenajate ”alunecă elegant” și două perechi de lebede, iar auzul ne este încântat de sunetele Fluierătoarelor europene și de Chile. De asemenea, din colecția sa nu lipsesc rațele – Chemătoare olandeze, Lingurarii,  Sulițarii dar nici rațele Ochi de șoim Carolina și rațele cu obraz alb, care ”supraveghează„ atent întreaga activitate a ogrăzii.

Creşterea lor îi ocupă destul de mult timp bărbatului. Acesta trebuie să aibă mereu grijă de ele, să nu se îmbolnăvească şi să le observe îndeaproape. În acest moment are păsări și iepuri. Toți sunt bine îngrijiți, în cuști special amenajate în funcție de necesitățile fiecărei specii. Merge de mai multe ori pe an în Ungaria, de unde își aduce alte și alte specii. Ograda albaiulianului impresionează datorită diversităţii speciilor de păsări.

O zi grea, domnul Lazăr o încheie în compania necuvântătoarelor care îl calmează, relaxează, binedispune și îi induc o stare de linişte: “Fac acest lucru din pasiune, cu atât mai mult cu cât, față de creșterea păsărilor normale, nu este mare diferență, trebuie doar să pui suflet, să le hrănești la timp, să ai mare grijă la curățenia în cuști și să te implici. Satisfacția este imediată, văzând cum cresc păsările sub ochii tăi!”, ne-a declarat Adrian Lazăr.

Bărbatul și-ar dori ca tot mai mulți tineri să îndrăgească aceste animale, să capete acest hobby. Urmând ca ei, cei mai vechi, să le dea, la cerere, relații și sfaturi practice pentru creșterea păsărilor de rasă.

[nggallery id=2780]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea