Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO-VIDEO: O seară de jazz plină de improvizaţie şi pasiune, oferită albaiulienilor de Sebastian Spanache Trio, în prefaţa Festivalului Alba Jazz

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sebastian Spanache Trio in concert la Alba Iulia058Mai sunt aproximativ două săptămâni până la Festivalul Internaţional Alba Jazz, însă până atunci, marţi seara, la Palatul Apor, a avut loc un concert – prefaţă al evenimentului. Zeci de albaiulieni au avut parte de o seară de jazz specială. Aceştia au asistat la concertul „JazzDay”, susţinut de „Sebastian Spanache Trio” din Timişoara. Csaba Santa la bass, Sebastian Spanache la pian şi Radu Pieloiu la tobe, toţi lideri ai noii generaţii de jazzmani, au dus publicul prezent într-o „călătorie” spre viitorul muzical al genului jazz.

Palatul Apor a fost neîncăpător, marţi seara, la concertul – prefaţă al Festivalului Internațional „Alba Jazz”. Zeci de  albaiulieni, iubitori ai muzicii de calitate,  s-au adunat pentru a asista la o seară de jazz oferită de „Sebastian Spanache Trio”. Cu multă improvizaţie, la care s-a adăugat şi pasiunea, mai bine de o oră şi jumătate trio-ul a încântat publicul cu piese de pe cel mai nou album “A Pasha’s Abstinence” dar şi altele. Audienţa a fost ” vrăjită” de-a dreptul de concertul acestora, iar la final i-au răsplătit cu aplauze îndelungate, până au revenit pe scenă cu o ultimă prestaţie.

Sebastian Spanache Trio in concert la Alba Iulia028Trupa Sebastian Spanache Trio a fost înfiinţată în 2011 şi performează în formula de membri Spanache / Sánta / Pieloiu încă din martie 2012. Fiecare dintre cei trei muzicieni sunt lideri ai noii generaţii de jazzmani şi, putem spune, ai noii generaţii de muzicieni români, formând un grup de jazz bazat pe improvizaţie, experiment şi tradiţie. Evenimentul din această seară, denumit, pe scurt, „JazzDay” a reprezentat atât prefaţa festivalului care va începe la Alba Iulia peste circa două săptămâni (în perioada 16-18 mai), cât și marcarea Zilei Internaţionale a Jazz-ului.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Alba Jazz va reuni în Cetatea istorică a oraşului nume mari din lumea jazz-ului. Mircea Tiberian, Carsten Dahl, Jazzapella, Ozana Barabancea, Stan Zamfirescu și Orchestra de Cameră a județului Alba, sunt doar câţiva dintre artiştii ce vor fi prezenţi la Alba Iulia. Vedeţi AICI programul Festivalului Alba Jazz.

[nggallery id=1598]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea