Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”! Protest împotriva modificării legilor justiţiei, la Alba Iulia – Zeci de persoane au plecat în marș, prin oraș, scandând ”Hoții, hoții” și ”PSD, ciuma roșie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproximativ 100 de persoane au protestat, duminică începând cu ora 18.00, în fața Prefecturii Alba, împotriva modificării legilor justiţiei, dar și a măsurilor fiscale anunțate de Guvern pentru perioada următoare. 

”Protestez pentru că vreau să fiu alături de oamenii mei în țară, nu vreau să trebuiască să plec și să-mi pun studiile în slujba altor țări și simt că este de datoria mea să stau lângă români în primul rând, și în al doilea rând lângă familie. Nu vreau să-mi las aici tată, mamă, bunici și eu să plec. (…) Sunt nemulțumită în primul rând de tot haosul legislativ. Economic vorbind, eu nu mai înțeleg ce se întâmplă. De la 1 ianuarie ce o să fie? Mai am același salariu, sau nu? Va trebui, ca om care aduc niște bani în casă, să-mi fac alte calcule. Ce pot să fac de la 1 ianuarie? Să-mi caut un job aici, sau să-mi caut unul afară?…”, a declarat unul dintre protestatari.

”Asta nu e democrație, nu este justiție, nu este nimic normal ce se întâmplă. Mi-aș dori o țară unde să nu-mi fie frică să spun despre cineva că a greșit fără să te dea afară din serviciu. (…) Iar unii dintre guvernanți, practic, chiar nu ar avea ce să caute acolo. Dacă sunt suspectați de anumite fapte de corupție, deși trebuie să existe prezumpția de nevinovăție, totuși trebuie să-și dea demisia onorabil și atunci când se constată de către justiție că sunt nevinovați, asta este altceva, să-i repună în drepturi. Dar atâta timp cât procurorul depune niște dovezi și apoi sunt eliberați cum sunt eliberați, eu nu consider că asta este justiție!”, a spus o altă persoană aflată la locul protestului.

Manifestarea a fost pașnică, oamenii nu au adus pancarte și nu au scandat lozinci în fața Instituției Prefectului, însă după aproximativ o jumătate de oră, timp în care s-au organizat, au plecat în marș spre Cetate, iar pe drum au scandat ”Hoții, hoții!”, ”PSD, ciuma roșie”; ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”.

Albaiulienii s-au alăturat, astfel, protestelor organizate în toată țara și spun că se vor întâlni în fiecare duminică, la aceeași oră până când guvernanții vor înțelege mesajul: ”Ne-am săturat de furturi, minciună, nepăsarea şi dispreţul pe care ni le aplică cei care au fost aleşi să ne reprezinte! România vrea evoluţie! România refuză să se întoarcă în timp! Uniţi vom fi o forţă!”.

[nggallery id=4809]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea