Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Noul pod peste râul Mureș, care leagă DN 1 de localitatea Rădești, deschis circulației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noul pod peste râul Mureș, care leagă DN1 de localitatea Rădești, construit din beton armat și lung de 90 de metri, a fost deschis, duminică, circulației. Acesta a fost construit lângă podul de lemn, care a deservit localnicii și localitățile învecinate zeci de ani, însă era inutil pentru mașinile mari.

YouTube video

Prin realizarea noului pod vor avea acces și mașinile de tonaj mai mare, care vin de pe DN 1, obligate până acum să evite circulația pe podul din lemn și să folosească ruta Aiud – Ciumbrud – Sâncrai și localitățile învecinate, adică pe un traseu ocolitor de peste 10 km.

Lucrările au fost efectuate de ”Dacia Faber” din Cluj Napoca, iar termenul de finalizare a fost octombrie 2018 (18 luni), constructorul termând mai repede.

De menționat că podul vechi construit din lemn, în urmă cu aproximativ 10 ani a ieșit din perioada de garanție, fapt ce i-a determinat pe edilii comunei să se zbată pentru realizarea unuia nou, construit din beton armat, lung de 90 metri, cu două benzi de circulație, pe o lățime de 5 metri.

YouTube video

Investiția a fost promovată în urma demersurilor făcute de Primăria, care obținut aproape 1.000.000 euro, prin depunerea unui proiect de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

[nggallery id=5610]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea