Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Ninge ca-n povești în Apuseni: O pătură groasă de nea s-a așternut peste Abrud

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Ninge ca-n povești în Apuseni: O pătură groasă de nea s-a așternut peste Abrud

A început să ningă la Abrud, întâi mai timid, apoi cu fulgi tot mai mari, iar stratul de zăpadă a început să acopere toată suflarea. Încă de la primele ore ale dimineții, mai multe localități din județul nostru au început încet să fie vizitate de adevărata iarnă, așteptată cu nerăbdare de locuitori.

Iarna își continuă simțitor să își facă simțită prezența, în zona montană a județului, așternându-și paltonul alb și rece de nea, peste stațiunea Arieșeni.

Neaua a reușit să acopere toată suflarea, iar brazii parcă se bucură și ei de noua haină ce le-a adus-o bătrâna iarna, care nu vine niciodată cu mâna goală.

Meteorologii au emis luni dimineața o avertizare Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabilă pentru județul Alba, până marți dimineața.

YouTube video

COD GALBEN

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

CITEȘTE ȘI: NINGE ca-n povești la Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2021-2022 s-a așternut cu fulgi mari peste orașul Marii Uniri

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

COD PORTOCALIU

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea