Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: Nicolae Stanciu, reușită în Europa League pentru Slavia Praga! Golul, dedicație pentru Masha Ecaterina, comoara familiei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Nicolae Stanciu a marcat pentru Slavia Praga în Europa League, în partida de pe teren propriu cu Hapoel Beer Sheva. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a reușit al doilea gol al întâlnirii câștigate de campioana Cehiei, care implicit a obținut biletele pentru “primăvara europeană”.

Pentru Stanciu este un gol extrem de prețios, în condițiile în care, în urmă cu o lună (4 noiembrie) a devenit tată, soția sa Andreea aducând-o pe lume pe Masha Ecaterina, devenită “comoara” familiei. De altfel, reușita a fost decicată fetiței, care a împlinit o lună vineri, 4 decembrie!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Formația din Cehia a deschis scorul în minutul 31, prin Abdallah Sima, și a reușit chiar să-și majoreze avantajul cinci minute mai târziu, când autorul golului a fost Nicolae Stanciu, cu un șut plasat, de la marginea careului mare.

Fostul unirist a punctat a treia oară în acest sezon, reușita împotriva israelienilor fiind prima în întrecerea contientală, Stanciu totalizând în toate competițiile 8 prezențe pentru gruparea din capitala Cehiei. Slavia s-a impus cu 3-0 (2-0), iar internaționalul român s-a găsit pe gazon până în minutul 63.

În campionatul anterior, ex-uniristul și-a adjudecat trei trofee individuale: cel mai un mijloca, cel mai bun stranier și cel mai bun pasator. Internaționalul român a întrerupt o serie nefastă: nu mai marcase de la începutul lunii octombrie, atunci când a adus victoria Slaviei Praga cu Ostrava (1-0), din penalty.

În întrecerea internă, Slavia Praga este în postura de lider, cu 23 de puncte, fără a fi învinsă în ceel 9 runde disputate până în prezent. De asemenea, campioana Cehiei s-a calificat în primăvara Europa League, având 12 puncte din 5 întâlniri. Echipa lui Nicolae Stanciu este deja calificată în 16-imile Europa League, alături de Bayer Leverkusen. Cele două fac parte dintr-o grupă cu Nice și Beer Sheva. Pentru formația din Israel a jucat și Ovidiu Hoban, aflat acum în lotul celor de la CFR Cluj.

Golul lui Stanciu poate conta mult pentru jucătorul român, mai ales că pe 6 decembrie este programat marele derby dintre Sparta Praga și Slavia Praga. Pe 10 decembrie, Slavia va juca ultimul meci în grupele Europa League, pe terenul nemților de la Leverkusen. Pentru Nicolae Stanciu reușita cu Beer Sheva este al doilea moment în care a fost decisiv pentru echipa sa în acest sezon al grupelor Europa League. Mijlocașul român a mai oferit o pasă de gol în etapa a doua, când Slavia a învins Bayer Leverkusen cu 1-0.

Sursa: Slavia Praga (foto), Digi Sport (video)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea