FOTO, VIDEO: Nicolae Stanciu, evoluție magistrală pentru Slavia Praga: gol și două assisturi de senzație

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Fostul unirist Nicolae Stanciu a reușit un meci excelent pentru Slavia Praga, internaționalul român trecându-și în cont un gol din penalty și două pase decisive de senzație în partida câștigată de liderul Cehiei în etapa a 26-a a campionatului Cehiei, 5-0 (2-0), cu Jablonec.

Stanciu a deschis scorul împotriva ocupantei poziției a 3-a, în minutul 21, dintr-o lovitură de pedeapsă, iar apoi a oferit două pase geniale la alte două reușite ale „alb-roșilor” (golurile 3 și 4), fiind înlocuit în minutul 77.

ELIT

Internaționalul român în vârstă de 27 de ani a fost săptămâna trecută primul fotbalist din Alba ce a disputat un meci de fotbal după perioada de întrerupere cauzată de pandemia de coronavirus iar acum a înscris primul său gol de la reluarea fotbalului. În etapa precedentă, ex-uniristul a impresionat, cu un assist, la singurul gol al Slaviei Praga, în deplasarea de la Mlada Boleslav.

Stanciu este într-o formă maximă,  iar în minutul 56 a livrat o pasă de 30 de metri pentru Provod ce a majorat avantajul. După alte 5 minute, internaționalul român a reușit o cursă de excepție: a dat mingea printre picioarele unui adversar și a pasat în careul mic lui Tecl, ce a îndeplinit o simplă formalitate.

Pentru mijlocaşul de 27 de ani, acesta este cel de-al treilea gol reuşit în această ediţie a campionatului Cehiei, în 26 de apariţii, la aceste reușite adăugându-se și 7 pase decisive

În urma acestui succes, Slavia Praga acumulează 64 de puncte, refăcând avansul de opt puncte faţă de principala urmăritoare, Viktoria Plzen, cu patru etape înainte de final. Slavia Praga şi Plzen se întâlnesc pe 7 iunie, în runda a 28-a.

Slavia Praga nu a avut un început de an prea bun. Până să se oprească fotbalul în Cehia nu câștigase decât un meci din patru. Pauza cauzată de pandemia de COVID-19 le-a prins însă de minune fotbaliștilor antrenați de Jindrich Trpisovsky, care au legat două victorii fără a primi gol și se îndreaptă spre cucerirea titlului, al doilea consecutiv

Nicolae Stanciu a fost în luna martie salvatorul Unirii Alba Iulia, echipa la care a deslușit tainele “sportului rege”. Aflată la un pas de excluderea din Liga a 3-a, gruparea “alb-negrilor” s-a salvat de la un moment rușinos, încasând suma de peste 200.000 de dolari din Arabia Saudită, de la Al Ahli, reprezentând procentul cuvenit din taxa pe solidaritate în contul transferului lui Stanciu, în ianuarie 2019, din Cehia, de la Sparta Praga.

Sursa foto: Slavia Praga (facebook)

Dan HENEGAR