Ştirea zilei
FOTO, VIDEO. Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, primit cu pâine și sare la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, unde ia parte la un spectacol de dansuri populare și la o expoziție cu tema ”Casa Regală”
Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, se află, marți, în vizită la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, pentru a vorbi cu elevii și cadrele didactice, iar apoi participă la spectacolul susținut de ansamblul de dansuri populare (clasa a IV-a A), de corul „Prietenia” al ciclului primar și de corul claselor V-VIII.
Evenimentul include vernisajul expoziției de pictură a elevei Romina Semprini din clasa a VI-a C, o expoziție cu lucrări ale elevilor pe tema „Casa Regală în viziunea copiilor”, precum și o prezentare de carte susținută de Maria Ileană, în prezent absolventă de liceu, care și-a făcut debutul literar ca elevă a Școlii „Avram Iancu”.
De asemenea, la acest eveniment sunt invitați să participe și câștigătorii concursului „Un rege, o regină” organizat de ANRM, care au fost premiați de Casa Regală în cadrul unei festivități desfășurate la București, în anul 2014, elevi care au reprezentat cu mândrie Școala „Avram Iancu” la această festivitate.
Vizita se se încheie cu o sesiune de autografe din partea distinsului oaspete tuturor celor care doresc să păstreze o amintire frumoasă a acestui eveniment pe filele cărții „Drumul spre casă”.
Vizita nepotului Regelui Mihai la Alba Iulia a început, luni, cu Centrul de Recuperare Medicală ”Maria Beatrice”, Catedrala Reîntregirii Neamului și a continuat cu Museikon – muzeul de icoane și carne sfântă.
”Fiind anul Centenarului, a fost important pentru mine să vin aici la Catedrala unde au fost (n.r. încoronați) Regele Ferdinand și Regina Maria”, a mai spus acesta.
Nicolae Medforth-Mills s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, iar apoi a vizitat catedrala, s-a rugat și s-a fotografiat cu mai mulți turiști și localnici, care i-au solicitat acest lucru. De asemenea, acesta a fost întâmpinat de mai mulți monarhiști.
Întrebat, de asemenea, despre întâlnirea sa cu ÎPS Irineu, Nicolae Medforth-Mills a spus că a fost una ”foarte frumoasă” și au vorbit ”foarte mult despre anul Centenar”.
”Familia mea și Regele Ferdinand, Regina Maria au făcut foarte mult pentru țara noastră într-o perioadă foarte scurtă (…) Bunicul meu a fost un om deosebit, un simbol adevărat, un exemplu adevărat pentru noi și mai ales pentru tineri. El a luat tot timpul cea mai bună decizie”, a mai spus Nicolae Medforth-Mills.
[nggallery id=5773]

Ştirea zilei
România, într-un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, realizat de o publicație germană. Care au fost criteriile
România, într-un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, realizat de o publicație germană. Care au fost criteriile
O publicație germană a realizat un top al celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, ținând cont de PIB și valoarea de cumpărare, printre care se află și România.
Astfel, România se află în top 10 cele mai sărace țări din UE, potrivit publicației germane Handelsblatt.
Produsul intern brut (PIB) e un indicator al bogăției unei țări, iar în cadrul UE se pot compara între ele standardele puterii de cumpărare și, astfel, se poate stabili o ierarhie.
De indată ce a intrat în vigoare Tratatul de la Maastricht – cel ce reglementează cooperarea între ţări în domenii cum ar fi politica externă, politica de securitate, justiţia şi internele -, la 1 ianuarie 1993 un număr de 12 ţări s-au unit formând UE. Printre ele se aflau și Franța, Germania și Regatul Unit, cea din urmă părăsind UE la 31 ianuarie 2022. Numărul statelor membre a ajuns în momentul de față la 27.
Valoarea tuturor bunurilor materiale și serviciilor fiecărei țări în decursul unui determină PIB-ul țării respective. E un indicator al bogăției unei țări. Ca să poată fi cumparat PIB-ul fiecărei țări, UE folosește o valută fictivă unitară. Astfel, valoarea PIB-ului pe persoană nu se calculează în euro, ci în standardul puterii de cumpărare (KKS), menit să egaleze diferențele de nivel ale prețurilor.
TOP 10 cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană:
LOC ŢARĂ PIB PE CAP DE LOCUITOR ÎN PPS
1. Bulgaria 55
2. Grecia 65
3. Slovacia 68
4. Croația 70
5. Letonia 71
6. România 73
7. Portugalia 74
8. Ungaria 76
9. Polonia 77
10. Spania 84
Ştirea zilei
INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială
INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială
Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de 15 august, în localitatea Câmpeni, pe strada Gării.
Din primele informații este vorba despre deșeuri nepericuloase, care ard pe o suprafață de 60 de metri pătrați.
Stația de pompieri Câmpeni a intervit pentru localizarea și stingerea flăcărilor.
În cadrul intervenției a fost alocată o autospecială pentru stingere cu apă și spumă.
Ştirea zilei
FOTO| INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele
INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele
Detașamentul de pompieri Alba Iulia în cooperare cu SVSU Ighiu intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu în loc. Ighiu.
Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.
În cadrul intervenției au fost alocate două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru prim ajutor.
UPDATE: Incendiu lichidat. A ars o porțiune din acoperiș locuinței, aceasta fiind lovită de fulger.
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
Când urăm ”La mulți Ani de Sfânta Maria”, pe 15 august sau pe 8 septembrie?
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
Mesaje de Sfânta Maria Mare: URARI și FELICITARI pentru sărbătoriți, de Adormirea Maicii Domnului
-
Actualitateacum 15 ore
Gest impresionant al unui patron. A decis să dea toți banii angajaților: „Nu vreau să mor cu ei în bancă”
-
Actualitateacum 14 ore
Directorul general al Pfizer, infectat cu Covid-19: Era vaccinat cu patru doze
-
Curier Județeanacum 14 ore
FOTO| Momente emoționante la ISU Alba: Plutonierul adjutant șef Nițescu Cristian, ultima dată în formație, la trecerea în rezervă
-
Actualitateacum 14 ore
Au plecat în vacanță la Cracovia și au ajuns în Craiova: Cum s-a terminat odiseea celor doi turiști italieni
-
Actualitateacum 13 ore
Tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru elevi. Când se depun cererile și care sunt condițiile
-
Curier Județeanacum 21 de ore
VIDEO| S-au deschis spațiile de servicii de pe autostrada A10 Sebeș-Turda, dintre Sebeș și Alba Iulia