FOTO, VIDEO. Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, primit cu pâine și sare la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, unde ia parte la un spectacol de dansuri populare și la o expoziție cu tema ”Casa Regală”

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, se află, marți, în vizită la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, pentru a vorbi cu elevii și cadrele didactice, iar apoi participă la spectacolul susținut de ansamblul de dansuri populare (clasa a IV-a A), de corul „Prietenia” al ciclului primar și de corul claselor V-VIII.

Evenimentul include vernisajul expoziției de pictură a elevei Romina Semprini din clasa a VI-a C, o expoziție cu lucrări ale elevilor pe tema „Casa Regală în viziunea copiilor”, precum și o prezentare de carte susținută de Maria Ileană, în prezent absolventă de liceu, care și-a făcut debutul literar ca elevă a Școlii „Avram Iancu”.

De asemenea, la acest eveniment sunt invitați să participe și câștigătorii concursului „Un rege, o regină” organizat de ANRM, care au fost premiați de Casa Regală în cadrul unei festivități desfășurate la București, în anul 2014, elevi care au reprezentat cu mândrie Școala „Avram Iancu” la această festivitate.

Vizita se se încheie cu o sesiune de autografe din partea distinsului oaspete tuturor celor care doresc să păstreze o amintire frumoasă a acestui eveniment pe filele cărții „Drumul spre casă”.

Vizita nepotului Regelui Mihai la Alba Iulia a început, luni, cu Centrul de Recuperare Medicală ”Maria Beatrice”, Catedrala Reîntregirii Neamului și a continuat cu Museikon – muzeul de icoane și carne sfântă.

”Fiind anul Centenarului, a fost important pentru mine să vin aici la Catedrala unde au fost (n.r. încoronați) Regele Ferdinand și Regina Maria”, a mai spus acesta.

Nicolae Medforth-Mills s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, iar apoi a vizitat catedrala, s-a rugat și s-a fotografiat cu mai mulți turiști și localnici, care i-au solicitat acest lucru. De asemenea, acesta a fost întâmpinat de mai mulți monarhiști.

Întrebat, de asemenea, despre întâlnirea sa cu ÎPS Irineu, Nicolae Medforth-Mills a spus că a fost una ”foarte frumoasă” și au vorbit ”foarte mult despre anul Centenar”.

”Familia mea și Regele Ferdinand, Regina Maria au făcut foarte mult pentru țara noastră într-o perioadă foarte scurtă (…) Bunicul meu a fost un om deosebit, un simbol adevărat, un exemplu adevărat pentru noi și mai ales pentru tineri. El a luat tot timpul cea mai bună decizie”, a mai spus Nicolae Medforth-Mills.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

ciclop 12 iunie 2018 at 11:54

insul acesta nicholas -moara-rasnita se da roman, noi romanii, daca el este roman eu sunt chinez , mirosul de cascaval romanesc l-a ametit.
Odata cu disparitia fostului rege mihai , care si-a dat demisia cu mult in urma , dispare si ideia de monarhie si regalitate in Romania.
Fostul rege era asa de legat de Romania ci nici una din cele 5 fete nu stia sa spuna nici ” buna ziua ” in limba romana . Mare patriot prietenul lui Stalin care l-a si decorat cu cea mai mare decoratie sovietica , pentru faptele sale de vitejie : arestarea lui Antonescu si abandonarea a circa 15o ooo de soldati romani in Uniunea Sovietica. din care s-au intors circa 5 ooo .
In plus s-a facut din nou frate cu aghiuta si s-a luat de gat cu ilici iliescu si adrian nastase pana si-a recuperat averile,
Sunt multe de spus despre fostii regi ai tarii si bune dar si multe rele, e bine sa le stim pe toate.
Observatie : s-a umplut tara de regi, regine, printi, printese , duci , ducese si dude ca gainile lui mos Costache de carcioabe, trag la cascaval romanesc .

ciclop 12 iunie 2018 at 12:06

si lasati elevii in pace nu ii mai umiliti cu astfel de intalniri cu “romani sadea ” , daca asta e roman eu sunt pe pe planeta Marte, ma declar martian .
Cand nu aveti cu ce umple ziarul luati o pauza sau publicati poze din judet si din tara, faceti astfel educatie copiilor de toate varstele.
Mos Costache ii numeste pa alde astia printi, regi, duci, ducese printese si dude “” vinitici”” .

ciclop 12 iunie 2018 at 13:39

P.S. la o postare anterioara :
carcioabele sunt un fel de paduchi de culoare alb-galbui care apar in special la gaini si curci si care se combat cu DDT , asa spune mos Costache .
cat despre regi, regine, duci, ducese, printi, princese , dude si dudese citez dintr-un film romanesc mai vechi :

” ADIO BRE ” SI UN PRAZ VERDE !!!

ciclop 12 iunie 2018 at 13:54

MOSTENITORII FOSTULUI REGE ,IN FRUNTE CU margareta duda, vor si vor so vor , de-a pomana din prtea statului roman , nu le ajunge ce au recuperat .
Daca e asa sa gasim toti mostenitorii fostilor conducatori pana la Decebal si Burebista si sa le dam , sa le dam si sa le dam si nu ne va ajunge bugetul tarii !!!
Ce merite mari are fostul rege mihai, care a si demisionat, si urmasii lui fata de alti conducatori , ex . Stefan cel Mare, Mihai Viteazu,…. pana la Decebal si Burebista .

Costel 12 iunie 2018 at 18:26

Ciclop….esti atâta de prost!!!
De numa…

Vai de steaua ta de PSD-st!!!

ciclop 13 iunie 2018 at 11:04

pentru Costel :

nici cum spui tu nici psd-ist , nici macar monarhist ;
in afara de insulte mai stii si altceva !!!! din pacate pentru tine se pare ca ti-ai dat maximul de inteligenta in postarea asta.!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...