Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, primit cu pâine și sare la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, unde ia parte la un spectacol de dansuri populare și la o expoziție cu tema ”Casa Regală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, se află, marți, în vizită la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, pentru a vorbi cu elevii și cadrele didactice, iar apoi participă la spectacolul susținut de ansamblul de dansuri populare (clasa a IV-a A), de corul „Prietenia” al ciclului primar și de corul claselor V-VIII.

Evenimentul include vernisajul expoziției de pictură a elevei Romina Semprini din clasa a VI-a C, o expoziție cu lucrări ale elevilor pe tema „Casa Regală în viziunea copiilor”, precum și o prezentare de carte susținută de Maria Ileană, în prezent absolventă de liceu, care și-a făcut debutul literar ca elevă a Școlii „Avram Iancu”.

De asemenea, la acest eveniment sunt invitați să participe și câștigătorii concursului „Un rege, o regină” organizat de ANRM, care au fost premiați de Casa Regală în cadrul unei festivități desfășurate la București, în anul 2014, elevi care au reprezentat cu mândrie Școala „Avram Iancu” la această festivitate.

YouTube video

YouTube video

Vizita se se încheie cu o sesiune de autografe din partea distinsului oaspete tuturor celor care doresc să păstreze o amintire frumoasă a acestui eveniment pe filele cărții „Drumul spre casă”.

Vizita nepotului Regelui Mihai la Alba Iulia a început, luni, cu Centrul de Recuperare Medicală ”Maria Beatrice”, Catedrala Reîntregirii Neamului și a continuat cu Museikon – muzeul de icoane și carne sfântă.

”Fiind anul Centenarului, a fost important pentru mine să vin aici la Catedrala unde au fost (n.r. încoronați) Regele Ferdinand și Regina Maria”, a mai spus acesta.

Nicolae Medforth-Mills s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, iar apoi a vizitat catedrala, s-a rugat și s-a fotografiat cu mai mulți turiști și localnici, care i-au solicitat acest lucru. De asemenea, acesta a fost întâmpinat de mai mulți monarhiști.

Întrebat, de asemenea, despre întâlnirea sa cu ÎPS Irineu, Nicolae Medforth-Mills a spus că a fost una ”foarte frumoasă” și au vorbit ”foarte mult despre anul Centenar”.

”Familia mea și Regele Ferdinand, Regina Maria au făcut foarte mult pentru țara noastră într-o perioadă foarte scurtă (…) Bunicul meu a fost un om deosebit, un simbol adevărat, un exemplu adevărat pentru noi și mai ales pentru tineri. El a luat tot timpul cea mai bună decizie”, a mai spus Nicolae Medforth-Mills.

[nggallery id=5773]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea