Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO, VIDEO. Muzică Jazz live într-un autobuz din Alba Iulia pentru promovarea festivalului din acest weekend

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți artiști care vor concerta în acest weekend la Festivalul ”Alba Jazz” au promovat, joi, evenimentul într-un mod inedit și au cântat într-un autobuz care a făcut turul orașului Alba Iulia, la instrumente și voce, călătorii fiind plăcut surprinși.

promovare-alba-jazz01Membri ale unor formații care vor concerta sâmbătă și duminică la Festivalul ”Alba Jazz” de la Alba Iulia au promovat, joi, evenimentul, într-un mod inedit, și au cântat live, jazz, timp de câteva ore, într-un autobuz obișnuit. În timp ce autobuzul făcea ture ale orașului, și oprea în fiecare stație, organizatorii împărțeau călătorilor pliante cu informații despre festival, artiștii invitați și locul de desfășurare. Artiștii au cântat alternativ și simultan la mai multe instrumente, între care clarinet, vioară, trompetă, percuție, pian, dar și cu vocea.

Călătorii au rămas surprinși, mai ales cei pentru care autobuzul este mijlocul de transport cu care circulă zilnic. Unii dintre ei și-au scos bani pentru a-și cumpăra un bilet de la șofer și au schițat zâmbete când li s-a spus că această cursă e gratuită.

”E senzațional. Este cel mai original mod prin care se va poate promova un eveniment. Se depun eforturi pentru organizarea acestui festival și garantat voi merge. Sunt pasionat și eu de vioară”, a spus un tânăr, în vreme ce o doamnă între două vârste a afirmat că nu se aștepta ca ”un autobuz să se transforme într-o scenă”.

Promovarea a fost denumită o ”prefață surpriză” a evenimentului de către Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, instituția organizatoare.

Directorul centrului, Alexandru Pal, a declarat că festivalul este necesar pentru a oferi o educație cultural-artistică oamenilor, dar mai ales tinerilor.

Trupele care vor concerta sâmbătă și duminică la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia sunt Bucharest Jazz Orchestra, BaLaKo, instrumentistul Cezar Cazanoi dar și formații din județ White City Band, Laura Orian şi CAffe Noir Band.

Intrarea va fi liberă în ambele seri.

Festivalul ALBA JAZZ este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultura ,,Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

[nggallery id=2689]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea