Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Ministrul Ioana Bran, la Alba Iulia, de Ziua Națională a Tineretului: Sunt necesare investiții în tabere peste tot în țară, nu doar la Roica/ Îmbinând educaţia cu sportul putem să avem o generaţie foarte sănătoasă

Publicat

în

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a spus, miercuri, că a ales să sărbătorească Ziua Națională Tineretului la Alba Iulia, oraș care este un simbol pentru acest județ și pentru această țară, fiind de părere că ”tinerețea trebuie îmbinată cu istoria”, iar ”tânăra generație este speranța acestei țări”.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a participat, miercuri, la Alba Iulia, la manifestările prilejuite de Ziua Națională a Tineretului de la Alba Iulia și, în condițiile în care marți a vizitat taberele școlare din Alba, a fost întrebată de jurnaliști dacă acestea au nevoie de modernizări.

”De când mi-am preluat mandatul am fost în mai multe tabere de agrement din mai multe judeţe ale ţării. Într-adevăr aceste modernizări, aceste investiţii sunt necesare peste tot în ţară, nu doar la Roica, nu doar la Alba Iulia, de aceea eu consider că şi descentralizarea va fi un lucru benefic, consider că Consiliul Judeţean, că UAT-ul va putea gestiona poate mult mai bine acest patrimoniu despre care discutăm”, a spus Ioana Bran.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul Tineretului și Sportului a adăugat, apoi, că sunt tabere școlare care necesită investiții majore.

”Sunt tabere care arată destul de bine, care au nevoie de modificări de suprafaţă, să spun așa, doar de o igienizare, dar sunt baze care necesită investiţii majore”, a spus Ioana Bran.

62 de tabere școlare de agrement sunt funcționale în vreme ce 98 sunt nefuncționale, a mai spus ministrul, întrebată și despre acest aspect.

De asemenea, Ioana Bran a declarat că îmbinând ”educația și sportul” putem avea o ”generație foarte sănătoasă”

”Consider că tinerii şi că România ar trebui să facă sport şi activitate fizică mult, mult mai intens. Consider că un corp care face sport şi un tânăr care este educat va avea numai de câştigat. De aceea consider că trebuie să îmbinăm educaţia cu activitatea fizică, fie că vorbim despre sport de performanţă sau efectiv doar sport pentru a face mişcare şi a o face cu drag”, a mai spus ministrul Tineretului și Sportului.

Peste 500 de tineri au participat, miercuri, în Piața Cetății din Alba Iulia, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Tineretului din România.

”Am ales să sărbătorim Ziua Tineretului aici, la Alba Iulia, un simbol pentru acest judeţ, un simbol pentru această ţară. Consider că şi tinereţea trebuie îmbinată cu istoria, trebuie îmbinată cu valori, cu principii, cu o încărcătură emoţională şi istorică aşa cum regăsim în acest loc. Tânăra generaţie este acea sclipire şi este speranţa acestei ţări. Trebuie să reflectăm şi asupra viitorului, şi asupra prezentului, şi asupra trecutului, consider că această îmbinare şi acest echilibru poate să fie unul foarte benefic. Tinerii pot să simtă româneşte, eu permanet port la mine tricolorul, permanent port la mine o cruce. Cred că aceste valori ar trebui să se regăsească în fiecare român”, a mai spus Ioana Bran.

Au avut loc ateliere de creație, demonstrații sportive, un flashmob în cadrul căruia cei prezenți s-au prins în mai multe hore, dar și Crosul Tineretului, la care au participat tineri cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani.

 

[nggallery id=5538]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare