Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Marşul „Pedalăm pentru România“ a ajuns la Alba Iulia. Aproximativ 250 de biciclişti amatori din toată țara s-au alăturat celui mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marşul „Pedalăm pentru România“ a ajuns la Alba Iulia. Aproximativ 250 de biciclişti amatori din toată țara s-au alăturat celui mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.

Aproape 250 de bicicliști amatori au plecat marţi, 26 iunie, din patru orașe tradiționale (Iaşi, Timişoara, Bucureşti şi Drobeta Turnu Severin), pentru a se reuni, cinci zile mai târziu, la Alba Iulia. Zeci de localități străbătute cu 20 de kilometri/oră, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea au fost principalele coordonate ale „Pedalăm pentru România” cel mai mare marș pe bicicleta dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.

Plecările au fost deschise pentru public și cicliștii din orașele prin care au trecut participanții, dar care nu au participat la marș, au fost încurajați să îi întovărășească măcar pentru câțiva kilometri, în semn de solidaritate. Marșul s-a desfășurat în regim „free rider”, presupunând că ciclistul participant își asigură cazarea pe tot parcursul deplasării, masa, logistica și întoarcerea acasă, plătind doar logistica de care se folosește.

YouTube video

Exerciţiu de curaj şi rezistenţă

Tura s-a adresat amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupați de sport dar și celor care își doresc să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în anul Centenarului.

“Cicliștii au străbătut 100 de kilometri în medie, fiecare zi, cu o viteză de 22 de kilometri/oră, cu pauze fixate la 20-30 de kilometri, în funcție de dificultate. La fiecare oprire, participanții au avut la dispoziție snacks-uri, iaurt, glucoză și ciocolată susținerea efortului, banane pentru prevenirea crampelor musculare, apă și portocale pentru hidratare. În aceste condiții de deplasare, dacă ai câteva ture recente de peste 50 de kilometri și ceva experiență în sa, ai șansele sa ajungi la capăt onorabil.

Marșul a fost unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanții fiind însoțiți de un autocar pentru odihnă și situații speciale, mașini tehnice pentru urgențele legate de biciclete, salvare și mașini care delimitează coloana.

“Pedalăm pentru România” este un marș ciclist, nu o cursă. El e un exercițiu de curaj, dar și de rezistență fizică, cu scopul clar de a demonstra că toate generațiile pot onora România prin efort, camaraderie și grijă – nu doar prin vorbe mari. Partenerii care îl fac posibil sunt Danone, Ford Romania, Kaufland, BCR, Coca-Cola HBC Romania DigiTV și DigiFM F. Alături de noi au fost Politia Romana și SMURD.

Toți cei pasionați de mersul pe bicicletă, tinerii și studenții amatori de două roti din orașele mari, cei pentru care bicicleta este un mijloc de transport, din orașele mici, toți românii cu drag de țară, au fost încurajați să participe la “Pedalăm pentru România”, chiar și numai la start.

[nggallery id=5875]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba! Biroul Electoral Central a deființat astăzi, prin hotărârea nr. 34, constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și a birourilor de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Alba. Practic întreaga procedură de constituire a birourilor electoarele din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea