// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO: Marș peste timp organizat de 450 de români din Huedin, Oradea, Răchițele și Cluj, reconstituind drumul parcurs de Trenul Unirii acum 100 de ani

Peste 400 de români Huedin, Oradea, Răchițele, din tot județul Cluj au ajuns sâmbătă dimineața în gara de la Alba Iulia într-un marș peste timp, recontituind drumul parcurs de Trenul Unirii acum 100 de ani și pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri în Cealaltă Capitală.

“De Marea Unire am realizat un marș peste timp și am reconstituit trenul Unirii din Protopopiatul Ortodox Huedin până la Alba Iulia, așa cum s-a întâmplat acum 100 de ani.

10 delegați din cercul electoral al Heudinului împreună cu alte sute de participanți s-au urcat în trenul Unirii pentru a veni la Alba Iulia și a asista la praznicul națiunii, așa cum spunea Ștefan Ciceo-Pop”, au spus organizatorii.

Peste 450 de persoane, din Oradea, Bucea, Huedin, Cornești, Răchițele și din întreg județul Cluj au plecat în marș din gara Alba Iulia spre Cetatea Alba Carolina. Văzduhul a răsunat de cântece patriotice și colinde tradiționale, intonate de la mic la mare.

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419