Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Marș peste timp organizat de 450 de români din Huedin, Oradea, Răchițele și Cluj, reconstituind drumul parcurs de Trenul Unirii acum 100 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de români Huedin, Oradea, Răchițele, din tot județul Cluj au ajuns sâmbătă dimineața în gara de la Alba Iulia într-un marș peste timp, recontituind drumul parcurs de Trenul Unirii acum 100 de ani și pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri în Cealaltă Capitală.

YouTube video

“De Marea Unire am realizat un marș peste timp și am reconstituit trenul Unirii din Protopopiatul Ortodox Huedin până la Alba Iulia, așa cum s-a întâmplat acum 100 de ani.

10 delegați din cercul electoral al Heudinului împreună cu alte sute de participanți s-au urcat în trenul Unirii pentru a veni la Alba Iulia și a asista la praznicul națiunii, așa cum spunea Ștefan Ciceo-Pop”, au spus organizatorii.

Peste 450 de persoane, din Oradea, Bucea, Huedin, Cornești, Răchițele și din întreg județul Cluj au plecat în marș din gara Alba Iulia spre Cetatea Alba Carolina. Văzduhul a răsunat de cântece patriotice și colinde tradiționale, intonate de la mic la mare.

[nggallery id=6507]

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea