FOTO, VIDEO: Marș peste timp organizat de 450 de români din Huedin, Oradea, Răchițele și Cluj, reconstituind drumul parcurs de Trenul Unirii acum 100 de ani

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Peste 400 de români Huedin, Oradea, Răchițele, din tot județul Cluj au ajuns sâmbătă dimineața în gara de la Alba Iulia într-un marș peste timp, recontituind drumul parcurs de Trenul Unirii acum 100 de ani și pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri în Cealaltă Capitală.

USR - Alegeri parlamentare 2020

“De Marea Unire am realizat un marș peste timp și am reconstituit trenul Unirii din Protopopiatul Ortodox Huedin până la Alba Iulia, așa cum s-a întâmplat acum 100 de ani.

10 delegați din cercul electoral al Heudinului împreună cu alte sute de participanți s-au urcat în trenul Unirii pentru a veni la Alba Iulia și a asista la praznicul națiunii, așa cum spunea Ștefan Ciceo-Pop”, au spus organizatorii.

Peste 450 de persoane, din Oradea, Bucea, Huedin, Cornești, Răchițele și din întreg județul Cluj au plecat în marș din gara Alba Iulia spre Cetatea Alba Carolina. Văzduhul a răsunat de cântece patriotice și colinde tradiționale, intonate de la mic la mare.

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419