Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Marius Hațegan, ales vicepreședinte al Consiliului Județean Alba. Corneliu Mureșan, propunerea social-democraților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul județean Marius Hațegan, din partea PNL, a fost ales, joi, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, fiind votat de 21 din cei 31 de consilieri județeni prezenți. Propunerea social-democraților a fost Corneliu Mureșan.

Alegerea unui vicepreședinte din rândul consilierilor județeni a fost o simplă formalitate, întrucât PNL are majoritate, respectiv 19 dintre cele 33 de mandate. Marius Hațegan a spus, joi, după ce a fost ales, că nu i-a fost ușor să candideze, însă a fost convins de colegi.

”Nu a fost ușor să iau această decizie, dar datorită colegilor, datorită că ei au considerat că sunt cel mai potrivit pentru acest post, am ales să candidez. Vin cu o experiență cumulată în mediul privat de 12 ani. Am un mandat și jumătate de consilier județean, iar acest lucru mă va ajuta foarte mult să-mi îndeplinesc responsabilitățile pe care le voi avea. Îmi doresc foarte mult să reușesc. Știu că mă așteaptă multe provocări și mai știu că mă așteaptă foarte multă, multă muncă”, a spus Marius Hațegan.

Corneliu Mureșan a declarat că era bine ca, în anul Centenarului, partidul aflat la guvernare, să fie reprezentat prin această funcție în CJ Alba, pentru a face front comun pentru toate comunitățile pe care le reprezintă.

”În primul rând transmit felicitări domnului Marius Hațegan. Îi urez mult succes în noul mandat de vicepreședinte. În al doilea rând mulțumesc tuturor colegilor care m-au votat, inclusiv celor care m-au considerat o opțiune. Candidatura mea a fost datorită faptului că poate era o soluție bună ca partidul cel mai mare, care conduce guvernul României, era bine să fie reprezentat, într-un an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, în care ar trebui să facem front comun pentru proiecte mai bune pentru comunitățile noastre, pentru țara noastră”, a spus Corneliu Mureșan.

Votul a fost secret. Corneliu Mureșan a primit zece voturi ”pentru”.

Liberalii au optat pentru un consilier județean care provine din rândul fostului PDL, potrivit algoritmului de la alegeri. Marius Hațegan deține și funcția de secretar general al PNL Alba și este unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel.

El s-a situat pe locul trei pe lista PNL pentru CJ Alba la alegerile din 2016, după Ion Dumitrel și Florin Roman, care ulterior a câștigat un mandat de deputat.

Marius Hațegan va fi nevoit, astfel, să renunțe la afacerile pe care le deține, el fiind acționar și administrator la două firme.

Funcția de vicepreședinte a mai fost dorită și de consilierii județeni Nicolae Albu, Tudor Ponoran, Marius Ceteraș, Raul Chiriac, Marcel Simion și Virgil Tătar, toți provenind din fostul PDL. În final, s-a decis susținerea lui Marius Hațegan.

În urma scrutinului din 5 iunie 2016, pe lângă cele 19 mandate obținute de PNL, PSD a obținut 9 mandate, ALDE – trei mandate, iar PMP – două mandate.

YouTube video

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea