Rămâi conectat

Actualitate

FOTO VIDEO| Lucrările continuă la baza sportivă modernă din Micești: Ce sporturi se vor putea practica și când speră primarul Gabriel Pleșa că va fi inaugurată

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările continuă la baza sportivă modernă din Micești: Ce sporturi se vor putea practica și când speră primarul Gabriel Pleșa că va fi inaugurată

Lucrările avansează cu pași repezi pentru noua bază sportivă care se construiește pe locul fostului stadion din cartierul Micești, în municipiul Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa speră ca și această construcție modernă să fie inaugurată la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

„Baza sportivă din Micești își va schimba fața. În sfârșit, după un an și jumăte, avem contract semnat, avem proiectul tehnic făcut. Este o finanțare a Companiei Naționale de Investiții.

Lucrările au început și cred că se vor finaliza până la sfârșitul lunii octombrie. Va fi un teren sintetic de 100m lungime, deci un teren normal de fotbal, cu nocturne și tribune mici. Totodată, baza administrativă va fi nouă, ne-a revenit sarcina ca și administrație locală să ducem utilitățile și le-am rezolvat.

YouTube video

Eu cred, văzând care este situația lucrărilor, că vom termina la timp această lucrare.”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Albaiulienii vor putea avea parte de o bază sportivă modernă, în valoare de peste 5 milioane de lei, printr-un proiectul derulat de Compania Națională de Investiții, care va cuprinde:

  • Teren pentru fotbal,
  • Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei si tenis,
  • Clădire pentru vestiare,
  • Cabină de poartă,
  • Parcare,
  • Alei pietonale,
  • Spații verzi.

TEREN PENTRU FOTBAL

Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 75,50 x 117,00m si cele ale suprafetei utile de joc 68,00 x 105,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 3,00m pe laturile lungi si 6,00m pe laturile scurte.

Marcajele terenului sunt conforme cu cerintele Regulamentului de organizare aactivităţii fotbalistice din 2018 al Federatiei Romane de Fotbal. Terenul poate fi marcat si pentru 2 terenuri de mini-fotbal, suprafetele vor fi 40,00 x 60,00m. Suprafata de joc va fi dintr-un covor de gazon artificial, pe straturi de balast si piatra compactate.

TEREN MULTIFUNCTIONAL PENTRU HANDBAL, BASCHET, VOLEI SI TENIS

Terenul multifunctional are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 25,00 x 44,00m si cele ale suprafetei utile de joc 40,00 x 20,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 2,00m.

Marcajele terenului sunt conforme cu cerintele Regulamentelor de functionare ale Federatiilor Romane de handbal, baschet, volei si tenis. Suprafata de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planseu din beton armat si balast compactat.

CLADIRE PENTRU VESTIARE

Va exista un acces principal si 2 secundare pentru sportivi pe latura catre terenul de fotbal; vor exista 3 accese secundare pe latura opusa catre grupurile sanitare pentru spectatori si camera tehnica. Din holul de acces va exista holul de distributie al cladirii; accesul la etaj se va face pe o scara interioara.

Pe lângă aceste investiții, este de așteptat din partea autorităților să modernizeze și Strada Stadionului din cartier, pentru a se realiza o dezvoltare unitară a întregii zone din jurul bazei sportive.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea