FOTO/ VIDEO: Locul ”fermecat” din România în care vietățile pădurii își pierd instinctele de pradă sau prădător și devin prietene

Imaginile live surprinse pe camerele video fixe montate în luminișul unei păduri din România atrag din ce în ce mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare.

Viața de zi și noapte a vietăților din zonă și comportamentul lor surprinzător sunt urmărite cu bucurie de internauți în filmările postate pe pagina ”Observator de urși în România”, iar acțiunea se petrece într-un loc fermecat în care, odată ajunse împreună, animale și păsări, își pierd instinctele de pradă și prădător și se bucură împreună de grija și ospitalitatea oamenilor.

ELIT

Locul există și nu este doar o poveste de internet. În județul Harghita, în apropiere de orașul Gheorgheni, iubitorii de natură pot petrece în mod real câteva ore privind aproape toate speciile existente în zonă. Necuvântătoarele sosesc, rând pe rând, să-și ia porția de mâncare pusă la dispoziție cu generozitate, iar spectaculoasele tablouri de natură vie create în aceste momente, sunt răsplata lor pentru cei care le hrănesc.

”Observatorul de urşi a luat naştere din încercarea de a ţine urşii în habitatul lor natural! Până atunci regulat au venit la casele noastre, au distrus maşina, i-au rupt uşile, au intrat în casă şi s-a întâmplat să se apropie la 3 m de băiatul meu, ziua, în curtea noastră. Atunci ne-am dat seama că trebuie să facem ceva, deoarece, oriunde am sesizat situaţia, nimeni nu a luat atitudine pentru a evita aceste situaţii periculoase pentru noi.

Aşa am început să hrănim intensiv animalele sălbatice, pe propiile noastre teritorii, gândindu-ne că aşa urşii nu se vor mai apropia de casele noastre. Acest lucru s-a şi întâmplat, de atunci, nu ne mai provoacă pagube şi nu este pusă în pericol siguranţa noastră”, este explicația celor care au amenajat zona.

Oamenii au construit și platforme de unde animalele pot fi urmărite de grupuri de turiști, iar pe rețeaua de socializare sunt postate filmări live și poze făcute în cele mai importante momente ale zilei.

Cei care urmăresc transmisiile live pot fi martorii multor situații surprinzătoare, așa cum s-a întâmplat acum câteva seri, când Moș Martin s-a supărat pe o cameră de filmat:

Sursa foto/ video: Observaror de urși în România

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...