Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO/ VIDEO: Locul ”fermecat” din România în care vietățile pădurii își pierd instinctele de pradă sau prădător și devin prietene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Imaginile live surprinse pe camerele video fixe montate în luminișul unei păduri din România atrag din ce în ce mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare.

Viața de zi și noapte a vietăților din zonă și comportamentul lor surprinzător sunt urmărite cu bucurie de internauți în filmările postate pe pagina ”Observator de urși în România”, iar acțiunea se petrece într-un loc fermecat în care, odată ajunse împreună, animale și păsări, își pierd instinctele de pradă și prădător și se bucură împreună de grija și ospitalitatea oamenilor.

Locul există și nu este doar o poveste de internet. În județul Harghita, în apropiere de orașul Gheorgheni, iubitorii de natură pot petrece în mod real câteva ore privind aproape toate speciile existente în zonă. Necuvântătoarele sosesc, rând pe rând, să-și ia porția de mâncare pusă la dispoziție cu generozitate, iar spectaculoasele tablouri de natură vie create în aceste momente, sunt răsplata lor pentru cei care le hrănesc.

”Observatorul de urşi a luat naştere din încercarea de a ţine urşii în habitatul lor natural! Până atunci regulat au venit la casele noastre, au distrus maşina, i-au rupt uşile, au intrat în casă şi s-a întâmplat să se apropie la 3 m de băiatul meu, ziua, în curtea noastră. Atunci ne-am dat seama că trebuie să facem ceva, deoarece, oriunde am sesizat situaţia, nimeni nu a luat atitudine pentru a evita aceste situaţii periculoase pentru noi.

Aşa am început să hrănim intensiv animalele sălbatice, pe propiile noastre teritorii, gândindu-ne că aşa urşii nu se vor mai apropia de casele noastre. Acest lucru s-a şi întâmplat, de atunci, nu ne mai provoacă pagube şi nu este pusă în pericol siguranţa noastră”, este explicația celor care au amenajat zona.

Oamenii au construit și platforme de unde animalele pot fi urmărite de grupuri de turiști, iar pe rețeaua de socializare sunt postate filmări live și poze făcute în cele mai importante momente ale zilei.

Cei care urmăresc transmisiile live pot fi martorii multor situații surprinzătoare, așa cum s-a întâmplat acum câteva seri, când Moș Martin s-a supărat pe o cameră de filmat:

Sursa foto/ video: Observaror de urși în România


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea