FOTO, VIDEO. Localnici din comuna Horea, protest în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți că au rămas fără terenuri după noua cadastrare: ”DNA, să vină să vă ia”

Mai mulți localnici din comuna Horea, județul Alba, au protestat, joi, în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți de noua cadastrare, în urma căreia, susțin ei, au rămas fără o parte din terenuri.

Oamenii țin în mâini mai multe pancarte pe care sunt scrise mesaje prin care își arată nemulțumirea, între care ”DNA, să vină să vă ia”, ”Cadastru -> Dezastru. Comuna Horea. Intabulări -> Exproprieri”, ”Vrem comună, fără dictatură”, ”Vrem măsurări cadastrale corecte”, ”Ne-ați furat destul”.

Oamenii au declarat că protestează deoarece sunt nemulțumiți de intabulările ”dezastruoase” care s-au făcut în comuna Horea, județul Alba, și cer, din nou, măsurarea terenurilor.

Potrivit unui protestatar, terenul unor persoane a fost luat, prin hotărâri de consiliu și îi consideră vinovați pe reprezentanții primăriei comunei Horea și pe cei de la Oficiul de Cadastru.

”Din primărie ne-a spus că dacă nu vă ogoiți, vă mai luăm teren, <v-am luat prea puțin teren>. A spus, <are statul să se judece cu voi, până vă terminați voi toți banii>”, a afirmat un vârstnic.

Oamenii au declarat că majoritatea localnicilor din comună sunt nemulțumiți.

”Mătușica e ștearsă din registrul comunei Horea. 90% din toată cartea funciară e compromisă. E posibil să se facă așa ceva cu bani europeni? Deci pe bani europeni să ne ia terenurile noastre?”, a spus un protestatar.

De asemenea, oamenii au susținut că pot în continuare să-și lucreze terenurile, însă, pe acte, nu mai sunt proprietari.

Câțiva dintre ei discută, la ora transmiterii acestei știri, cu reprezentanții Prefecturii Alba, pentru a găsi soluții. La protest participă circa 30 de localnici.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

un fost pedelist 31.05.2018 at 13:52

V-a „facut” domn’ deputat nu-i asa? Sincer asa va trebuie…

popescu 31.05.2018 at 14:35

Protestati si nici nu stiti cine e vinovat….nu oficiul de cadastru a efectuat lucrarea…..iar cei care au efectuat lucrarea fara implicarea primariei nu poate face mai mult de atat…dar situatia nu e atat de grava pe cat incercati sa o amplificati….totul se poate remedia ,fara scandal…

tabula rasa 31.05.2018 at 15:17

de ce nu-mi publicati comentraiul stimabililor?????

Benji 01.06.2018 at 0:48

In locul “domnului deputat” v-as lua la palme si picioare in fund… Afara din comuna “gunoierilor” daca m-ati votat!!! Sa-l aiba in casa legat cu funie cine l-a ridicat la rang de #deputat!!! Ce nu stie distinsul Popescu, cel cu comentariul de mai sus, sau poate stie mai bine ca restul, e ca, bietii amarati au incercat de luni bune sa “remedieze fara scandal” dar toate usile s-au inchis in fața lor!! Horea e impanzita de hoti si “mafioti” ( vb stimabilului deputat cu stofa de kkt)

mike 01.06.2018 at 7:03

Popescule –daca situatia nu e asa de grava –inseamna ca nu e grava pentru hotii de terenuri dar nu si pentru pagubiti –vorbesti fiindca nu ai altceva de facut , sau esti cumva unul din echipa care fura cu acte in regula ? Va bateti joc de oameni– pina cind nu va lua citva curajosi — topoare si furci — Se va repeta istoria??

popescu 04.06.2018 at 14:56

Daca o luati cu topoare si furci,deja ati depasit limita….dar vedeti ca vinovatii sunt la voi in curte, nu la OCPI sau La firma care a facut cadastru……nu amenintati oameni nevinovati,ca asa va invata unii politicieni……..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...