Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Localnici din comuna Horea, protest în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți că au rămas fără terenuri după noua cadastrare: ”DNA, să vină să vă ia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți localnici din comuna Horea, județul Alba, au protestat, joi, în fața Prefecturii Alba, nemulțumiți de noua cadastrare, în urma căreia, susțin ei, au rămas fără o parte din terenuri.

Oamenii țin în mâini mai multe pancarte pe care sunt scrise mesaje prin care își arată nemulțumirea, între care ”DNA, să vină să vă ia”, ”Cadastru -> Dezastru. Comuna Horea. Intabulări -> Exproprieri”, ”Vrem comună, fără dictatură”, ”Vrem măsurări cadastrale corecte”, ”Ne-ați furat destul”.

Oamenii au declarat că protestează deoarece sunt nemulțumiți de intabulările ”dezastruoase” care s-au făcut în comuna Horea, județul Alba, și cer, din nou, măsurarea terenurilor.

Potrivit unui protestatar, terenul unor persoane a fost luat, prin hotărâri de consiliu și îi consideră vinovați pe reprezentanții primăriei comunei Horea și pe cei de la Oficiul de Cadastru.

”Din primărie ne-a spus că dacă nu vă ogoiți, vă mai luăm teren, <v-am luat prea puțin teren>. A spus, <are statul să se judece cu voi, până vă terminați voi toți banii>”, a afirmat un vârstnic.

Oamenii au declarat că majoritatea localnicilor din comună sunt nemulțumiți.

”Mătușica e ștearsă din registrul comunei Horea. 90% din toată cartea funciară e compromisă. E posibil să se facă așa ceva cu bani europeni? Deci pe bani europeni să ne ia terenurile noastre?”, a spus un protestatar.

De asemenea, oamenii au susținut că pot în continuare să-și lucreze terenurile, însă, pe acte, nu mai sunt proprietari.

Câțiva dintre ei discută, la ora transmiterii acestei știri, cu reprezentanții Prefecturii Alba, pentru a găsi soluții. La protest participă circa 30 de localnici.

YouTube video

 

YouTube video

[nggallery id=5696]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea