FOTO, VIDEO| Liceul de Arte ”Regina Maria” a câștigat concursul pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” 2016

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Liceul de Arte ”Regina Maria” a câștigat concursul pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, desfășurat, joi, la Sala de Bal de la centrul comercial Alba Mall, elevii fiind premiați cu 5.000 de lei.  

Alba Iulia, Cealalta Capitala01

USR - Alegeri parlamentare 2020

Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a câștigat concursul terminând cu 9 puncte. În total au fost 40 de întrebări, însă un răspuns greșit a eliminat un răspuns corect.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul concursului, fiecare liceu a fost reprezentat de o echipă formată din patru elevi.

Locul II a fost câștigat de Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care a obținut 3 puncte, cei patru elevi fiind premiați cu 3.500 de lei. Locul III (2.500 de lei) a fost obținut de Colegiul Teologic ”Sfântul Simion Ștefan”, iar ultimii, în acest an, au fost cei de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia (1.000 de lei – 0 puncte).

Concursul, aflat la a V-a ediție, care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.

Concursul a fost prezentat de istoricul Liviu Zgârciu, iar întrebările au fost realizate de Tudor Roșu.

În semifinale, elevii au trebuit să răspundă la un set de 20 de întrebări. Echipele au fost formate din câte 4 elevi, iar timpul acordat a fost 30 de minute, deci, un minut și jumătate pentru fiecare întrebare.

Citește și Baraj în semifinala concursului de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Liceele calificate în finală și întrebările din concurs

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. (D.S.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dane 21 aprilie 2016 at 16:15

Aţi greşit locurile . Locul 3 Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” – 1 punct
Locul 4 Colegiul Teologic ”Sfântul Simion Ștefan”- o puncte

Comentariile sunt oprite