Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO, VIDEO| Liceul de Arte ”Regina Maria” a câștigat concursul pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liceul de Arte ”Regina Maria” a câștigat concursul pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, desfășurat, joi, la Sala de Bal de la centrul comercial Alba Mall, elevii fiind premiați cu 5.000 de lei.  

Alba Iulia, Cealalta Capitala01

Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a câștigat concursul terminând cu 9 puncte. În total au fost 40 de întrebări, însă un răspuns greșit a eliminat un răspuns corect.

În cadrul concursului, fiecare liceu a fost reprezentat de o echipă formată din patru elevi.

Locul II a fost câștigat de Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care a obținut 3 puncte, cei patru elevi fiind premiați cu 3.500 de lei. Locul III (2.500 de lei) a fost obținut de Colegiul Teologic ”Sfântul Simion Ștefan”, iar ultimii, în acest an, au fost cei de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia (1.000 de lei – 0 puncte).

Concursul, aflat la a V-a ediție, care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia.

Concursul a fost prezentat de istoricul Liviu Zgârciu, iar întrebările au fost realizate de Tudor Roșu.

În semifinale, elevii au trebuit să răspundă la un set de 20 de întrebări. Echipele au fost formate din câte 4 elevi, iar timpul acordat a fost 30 de minute, deci, un minut și jumătate pentru fiecare întrebare.

Citește și Baraj în semifinala concursului de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Liceele calificate în finală și întrebările din concurs

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. (D.S.)

[nggallery id=1984]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea