Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: Liceul de Arte ”Regina Maria” a câștigat a IV-a ediție a concursului ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” și un premiu de 5.000 de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a câștigat a IV-a ediție a concursului pe teme de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” și un premiu în valoare de 5.000 de lei oferit de Primăria Alba Iulia, Cealalta Capitala01municipiului. Echipa formată din patru elevi, condusă de profesorul Octavian Marcu, a răspuns corect la cele mai multe întrebări și a greșit cele mai puține, deoarece regulamentul competiției prevede ca un răspuns greșit să elimine un răspuns corect. Pe locul secund s-a clasat Seminarul Teologic Ortodox ”Simion Ștefan” – ei au primit un premiu în valoare de 3.500 de lei; poziția a III-a a fost ocupată de Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” (premiu de 2.500 de lei), iar ultimii au fost cei de la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia ( 1.000 de lei).

Alba Iulia, Cealalta Capitala06Concursul s-a desfășurat vineri, de la ora 10.00, în sala de evenimente ”Ballroom” Alba Mall și au participat cei mai buni elevi la istorie de la patru licee din municipiul reședință de județ. Ei au luptat pentru premii în valoare de 12.000 de lei, oferite de Primăria municipiului Alba Iulia. Artiștii și-au confirmat locul I, obținut în semifinală.

Elevii s-au confruntat cu 40 de întrebări, formulate de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Scopul concursului, aflat la a IV-a ediție, este de a crește interesul elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric al orașului.

Juriul concursului a fost format din: Tudor Roșu, reprezentant al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Diana Roman, Mihai Coșer, Robert Roman, reprezentanți ai Primăriei Alba Iulia.

Alba Iulia, Cealalta Capitala09La eveniment a venit și primarul Mircea Hava. El a semnat cecurile și a precizat că acest concurs se va desfășura în fiecare an. Alături de el s-a aflat și viceprimarul Paul Voicu.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Câștigătorii de anul trecut au fost elevii Seminarului Teologic Ortodox “Simion Ştefan” Alba Iulia.

Concursul este organizat anual cu ocazia activităților educative extracurriculare și extrașcolare, din cadrul “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Întrebările si răspunsurile au fost:

[nggallery id=307]

[nggallery id=305]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un pieton a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Vasile Goldiș și Mușețelului

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un pieton a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Vasile Goldiș și Mușețelului Un accident a avut loc vineri în jurul orei 14.30, la intersecția străzilor Vasile Goldiș cu Mușețelului. Un pieton a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Potrivit IPJ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea