Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ VIDEO: La Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, manifestări dedicate Zilei Naționale a României, sub egida ”Mândria de a fi român”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia se derulează, timp de 3 zile, un eveniment de suflet dedicat Zilei Naționale a României. Potrivit directorului unității de învățământ amintite, prof. Elena Ignat, pe parcursul a 3 zile, în perioada 27-29 noiembrie, elevii vor purta tricolorul la piept, sărbătorind astfel Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia.

”Dorim ca și prin acest eveniment să le dezvoltămcopiilor spiritul patriotic, dragostea de țară, respectul față de valorile neamului românesc și de înaintașii noștri”, ne-a declarat prof. Elena Ignat.

Luni, 27 noiembrie, evenimentele, desfășurate în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii,au fost găzduite de sala de sport. Aici, elevii claselor 3 – 8 au venit, în costume populare, să ia parte la spectacol. Copiii aveau stegulețe
tricolore și fulare, mândrindu-se cu tricolorul desenat pe obraz. De asemenea, copiii au realizat desene și afișe pe tema Marii Sărbători de la 1 Decembrie.

Din partea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia au luat parte la sărbătoarea școlii Inel Constantin – director adjunct și Ioana Rustoiu, muzeograf. Ei le-au prezentat copiilor două importante personalități ale istoriei noastre: Elena Pop, sora lui Iuliu Maniu, cunoscută ca ”Doamna cea bună” pentru că purta în suflet dragostea de neam și țară, și Avram Iancu, simbolul românilor din Transilvania, care a luptat pentru a-și vedea națiunea fericită. În anul 1919, sora lui IuliuManiu a luat parte la deschiderea școlii românești de la noi, așa că imaginea sa e legată de aceste locuri.

În cadrul evenimentului, corul Școlii Gimnaziale”Avram Iancu”, condus de prof. Gabriel Bucur, a interpretat două
cântece patriotice, fiind răsplătit cu aplauze de public – elevi și dascăli.

Potrivit prof. Elena Ignat, directorul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”, pentru anul viitor, anul centenarului Marii Uniri, școala are pregătit un program de activități care cuprinde Festivalul de tradiții și obiceiuri, ajuns la cea
de-a zecea ediție, Simpozionul ”Avram Iancu – model și inspirație” și proiectul ”Mândria de a fi român”, care va fi completat anul viitor cu mai multe manifestări.

YouTube video

YouTube video

[nggallery id=4928]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea