Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| La Negrileasa, în Poiana Narciselor, zeci de oameni au profitat de aerul curat, de frumusețea florilor și a zonei, chiar dacă serbarea nu s-a mai ținut anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

În a doua zi a stării de alertă, zeci de oameni s-au strâns la Negrileasa, în județul Alba, unde anii trecuți în această perioadă se desfășura Serbarea Narciselor, prima serbare câmpenească a anului din Munții Apuseni, cu numeroși participanți veniți să admire frumusețea zonei și programul folcloric.

Chiar dacă anul acesta din cauza pandemiei, evenimentul nu s-a mai ținut, oamenii s-au strâns în număr destul de mare în zonă.

Unii s-au bucurat de aerul curat și de natură după două luni de stare de urgență, alții au socializat cu prietenii, dar au sfârâit și nelipsitele grătare.

YouTube video

”Serbarea Narciselor” avea loc în fiecare an în Poiana Negrilesei din comuna Bucium, una dintre cele mai vechi sărbători din ţara noastră. De patru decenii, sute sau chiar mii de oameni din zona Munţilor Apuseni, dar şi din diverse părţi ale ţării vin în vârful muntelui să se bucure de frumuseţea zonei, să se bucure de mireasma și priveliştea încântătoare oferită de ”covorul” pitoresc de narcise.

În cadrul serbării câmpeneşti de la Negrileasa se desfăşura şi concursul „Cultură pentru cultură”, în care ansambluri comunale din zona Munţilor Apuseni veneau să ”se întreacă” în dansuri, cântece şi obiceiuri populare specifice satului lor.

[nggallery id=7907]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea