FOTO, VIDEO| La Negrileasa, în Poiana Narciselor, zeci de oameni au profitat de aerul curat, de frumusețea florilor și a zonei, chiar dacă serbarea nu s-a mai ținut anul acesta

În a doua zi a stării de alertă, zeci de oameni s-au strâns la Negrileasa, în județul Alba, unde anii trecuți în această perioadă se desfășura Serbarea Narciselor, prima serbare câmpenească a anului din Munții Apuseni, cu numeroși participanți veniți să admire frumusețea zonei și programul folcloric.

ELIT

Chiar dacă anul acesta din cauza pandemiei, evenimentul nu s-a mai ținut, oamenii s-au strâns în număr destul de mare în zonă.

Unii s-au bucurat de aerul curat și de natură după două luni de stare de urgență, alții au socializat cu prietenii, dar au sfârâit și nelipsitele grătare.

Mihail David - 2020

”Serbarea Narciselor” avea loc în fiecare an în Poiana Negrilesei din comuna Bucium, una dintre cele mai vechi sărbători din ţara noastră. De patru decenii, sute sau chiar mii de oameni din zona Munţilor Apuseni, dar şi din diverse părţi ale ţării vin în vârful muntelui să se bucure de frumuseţea zonei, să se bucure de mireasma și priveliştea încântătoare oferită de ”covorul” pitoresc de narcise.

În cadrul serbării câmpeneşti de la Negrileasa se desfăşura şi concursul „Cultură pentru cultură”, în care ansambluri comunale din zona Munţilor Apuseni veneau să ”se întreacă” în dansuri, cântece şi obiceiuri populare specifice satului lor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...