FOTO, VIDEO: la Cupa Centenarului Marii Uniri, de la Alba Iulia, avocații din țară se întrec în tainele “sportului rege”

Paul Voicu - Primar 2020

Azi a debutat la Alba Iulia, Cupa Centenarului Marii Uniri la fotbal, competiție organizată de Baroul Alba, un turneu de fotbal dedicat avocaților în care 23 de echipe din țară și una din Republica Moldova se întrec pe terenul de fotbal.

Pentru două zile, avocații din întreaga țară lasă deoparte dosarele, termenele de instanță și robele pentru a-și măsura forțele nu prin pledoarii de “la bară”, ci prin talentul și calitățile etalate pe un teren de fotbal. Prilejul este oferit în Cetatea Marii Uniri, timp de două zile, 2 și 3 noiembrie, de “Cupa Centenarului Marii Uniri” la fotbal, competiție organizată de Baroul Alba. La start vor fi 24 de echipe (două ale organizatorilor), ce vor reprezenta 22 de barouri din țară, o formație fiind din Republica Moldova, partidele urmând să se dispute pe terenurile sintetice de la bazele sportive “Fair Play” (lângă Colegiul “Horea, Cloșca și Crișan”), “Winner’s Club Țălnar” și “Sport Arena” (Colegiul Tehnic “Dorin Pavel”), toate din Alba Iulia.

ELIT

Nu este primul turneu de acest gen din România sau Alba Iulia, dar acesta se anunță drept unul etalon, cu un record de participare. Mihai Baco, decanul Baroului Alba, ne-a mai precizat că vor fi premiate primele trei clasate, dar vor fi acordate și Cupa “Fair Play”, plus premii individuale pentru cel mai tehnic jucător, golgheterul turneului și cel mai bun portar.

Așadar, după ce în urmă cu un veac, în 1918, avocații au avut un rol determinant în Marea Unire de la 1 Decembrie, reprezentanții din prezent ai acestei profesii liberale se vor reuni iarăși, în “Cealaltă Capitală”, de data aceasta pentru a jongla cu mingea și a arăta că se pricep la “sportul rege”.

Mihail David - 2020

Foto-video: Daniel BLOSS

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...