Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| La Blaj se ridică și montează portalul arhitectural la Podul Minciunilor, structură unică în România

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO VIDEO| La Blaj se ridică și montează portalul arhitectural la Podul Minciunilor, structură unică în România

Astăzi la Blaj, firma Retter, cunoscută mai ales pentru lucrările de structură la autostrăzi, a început să ridice și să monteze portalul arhitectural la Podul Minciunilor.

Muncitorii de la firma Retter, în prezența managerului firmei, Retter Guido și a primarului Gheorghe Valentin Rotar, au început astăzi ridicarea stâlpilor la portalul cu rol arhitectural de la noul pod. Două macarale, de la firma DEME, de 180 și 250 de tone sunt folosite la ridicarea stâlpilor de 22 de metri înălțime.

Structura a fost proiectată de SSF România, o societate cuoscută în domeniul proiectării și consultanței în domeniul construcțiilor, cu sediul în Timișoara , iar execuția structurii a fost realizată de PAB, ambele firme partenere ale RETTER

Portalul arhitectural a fost asamblat în șantier, stâlpii din oțel S355 fiind uniți în partea superioară prin patru lamele.

YouTube video

Portalul este impresionant ca dimensiuni, iar modul de asamblare gândit îi dă o notă de eleganță și îl face să fie unic în România.

Un proiect complex din punct de vedere tehnic și cu o semnificație aparte pentru comunitate, Podul Minciunilor va avea 5 benzi de circulație rutieră și 2 benzi pentru circulația pietonală, fiind o investiție foarte importantă pentru Blaj, care va rezolva dificultățile create de traficul rutier din zonă.

Reabilitarea și modernizarea podului  va rezolva, în primul rând, dificultățile create de traficul rutier din zonă. În plus, podul vechi și degradat va fi înlocuit cu unul nou, modern, cu o arhitectură deosebită.

Podul Minciunilor din Blaj, modernizat va fi deschis circulației cel târziu la data de 1 decembrie anul curent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea