// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO/ VIDEO: La 100 de ani distanță, în Sala Unirii, citirea REZOLUȚIUNII ADUNĂRII NAȚIONALE DE LA ALBA IULIA

Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a antrenat „toată suflarea din oraş“, dar şi zeci de mii de români veniţi de la sute de kilometri. Cea mai vehiculată cifră a celor care au fost martorii Unirii este de 100.000 de oameni.

Mulţimile au început să ajungă la Alba Iulia încă din ziua de 30 noiembrie 1918, cu căruţele sau cu trenurile speciale.

În funcţie de direcţia din care au ajuns în oraş, au intrat pe la Poarta I a Cetăţii bastionare, sau prin partea de vest a fortificaţiei, pe aşa numitul „câmp al lui Horea“, actualul Platou al Romanilor, din faţa Catedralei Încoronării

Istoricul discurs al lui Vasile Goldiş, un om cu o vastă cultură, cu înalte concepţii social-politice, a început, atunci, în 1918, în jurul orei 11.00.

Un arc peste timp, după 100 de ani de la Marea Unire din 1918, la ora 10.30, la Sala Unirii a fost citită ”Rezoluțiunea  Adunării  Naționale de la Alba Iulia” de către pentru a transmite principiile fundamentale ale creării Statului Român.

Facebook