FOTO-VIDEO. IȘJ Alba despre campania „Meseria face diferența”: „În fiecare săptămână există întâlniri la care paricipă părinții, elevii și agenții economici”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
FOTO-VIDEO. IȘJ Alba despre campania „Meseria face diferența”: „În fiecare săptămână există întâlniri la care paricipă părinții, elevii și agenții economici”

În cadrul unei conferințe ce a avut loc astăzi, 24 februarie, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba au declarat că vor fi propuse 122 clase pentru viitorii elevi ai clasei a IX-a, dintre care 38 vor fi de clasă profesională, reprezentând un procent de aproximativ 30%, iar 12 clase dintre acestea, de profesională, sunt de învățământ dual.

„Consider că cei care vor intra la liceu, vor intra pregătiți, cu un anumit nivel. Nu cred că vor mai fi elevi care cu media 3 sau 4 vor prinde loc la liceu” a declarat inspectorul școlar, Cornel Sandu.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

În perioada 11 februarie – 11 martie are loc o acțiune de promovare a învățîmântului profesional, prin campania „Meseria face diferența”, demarată de Ministerul Educației și Cercetării.

Acest proiect va fi finalizat în data de 11 martie, când este celebrată „Ziua Națională a Meseriilor”, prin prezentarea meseriei din partea școlilor, în cadrul unui eveniment desfășurat la Pavilionul Mercur, la care va fi invitată și ministrul Educației, Monica Anisie.

Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferența.

„În fiecare săptămână există întâlniri din partea noastră, la care participă de obicei domnul Dan Chereheces, împreună cu domnii Ion Dumitrel și Ionuț Fulea, de la Consiliul Județean și alți agenți economici. Până acum am avut întâlniri la Mihalț, Ighiu, Cricău, Sântimbru, Teiuș. La aceste întruniri participă părinții, copii lor de clasele a VII-a și a VIII-a” a adăugat Cornel Sandu.

Campania „Meseria face diferența” are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual.

De asemenea, reprezentanții IȘJ Alba au declarat în cadrul conferinței de presă, că își propun ca în următorii 4 ani, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat să fie de peste 90%.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419