Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Întâlnirea de 30 de ani, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia: Medalii, în semn de recunoștință, pentru dascăli, dar și pentru foștii elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a avut loc, vineri, întâlnirea de 30 de ani, la care au participat circa 100 de absolvenți și profesori. În cadrul acesteia, în sala profesorală, jurnaliștii ziarului Unirea, Anca Dinică și Robert Ghergu, absolvenți ai acelei generații, au împărțit medalii dascălilor, în semn de recunoștință, dar și foștilor lor colegi.

Pe o parte a medaliilor dăruite este scris ”Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan”, ”1988 – 2018”, ”Întâlnirea de 30 de ani” și ”La revedere în 2023” – în sensul că următoarea întâlnire are loc peste 5 ani -, iar pe cealaltă parte se află emblema Colegiului ”HCC”.

Robert Ghergu a spus, în fața profesorilor și colegilor, că medaliile sunt dăruite dascălilor ”în semn de recunoștință și gratitudine” pentru tot ceea ce au făcut pentru ei, pentru că le-au oferit o carieră.

La întâlnire au participat și o parte dintre profesori, între care și dascăli care încă mai predau. Pentru profesoara de biologie Ana Milea a fost prima generație.

”Nu știu dacă vă aduceți aminte prea multe de orele de biologie, dar generația voastră pentru mine a însemnat foarte mult pentru că ați fost prima generație din lunga mea carieră didactică. A fost prima întâlnire cu absolvenții în sala profesorală, prima serenadă, prima petrecere de absolvire (…) Îmi aduc aminte cu mult drag de vremurile tinereților noastre și stau și mă gândesc ce binecuvântare e să fii profesor pentru că deși ridurile sunt foarte multe, părul albește, inima dascălului rămâne la fel ca acelora care sunt în bancă”, a spus prof. Ana Milea.

Potrivit acesteia, prima generație este la fel ca prima dragoste – nu se uită niciodată. Prof. Ana Milea a adăugat că a fost diriginte inclusiv ai unor copii ai celor care au venit la întâlnire.

De acum 30 de ani, profilurile claselor s-au schimbat la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”. Pe atunci, erau trei profiluri de mecanică, două de matematică fizică şi unul de chimie, spre deosebire de acum când există profiluri matematică-informatică, științe sociale, chimie-biologie și bilingv.

După întâlnirea din sala profesorală, foștii elevi au mers în clase, ocupându-și, din nou, locurile de grație din cei patru ani de liceu.

Întâlnirea continuă, seara, cu o petrecere.

YouTube video

[nggallery id=5894]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea