// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO. Întâlnirea de 30 de ani, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia: Medalii, în semn de recunoștință, pentru dascăli, dar și pentru foștii elevi

La Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a avut loc, vineri, întâlnirea de 30 de ani, la care au participat circa 100 de absolvenți și profesori. În cadrul acesteia, în sala profesorală, jurnaliștii ziarului Unirea, Anca Dinică și Robert Ghergu, absolvenți ai acelei generații, au împărțit medalii dascălilor, în semn de recunoștință, dar și foștilor lor colegi.

Pe o parte a medaliilor dăruite este scris ”Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan”, ”1988 – 2018”, ”Întâlnirea de 30 de ani” și ”La revedere în 2023” – în sensul că următoarea întâlnire are loc peste 5 ani -, iar pe cealaltă parte se află emblema Colegiului ”HCC”.

Robert Ghergu a spus, în fața profesorilor și colegilor, că medaliile sunt dăruite dascălilor ”în semn de recunoștință și gratitudine” pentru tot ceea ce au făcut pentru ei, pentru că le-au oferit o carieră.

La întâlnire au participat și o parte dintre profesori, între care și dascăli care încă mai predau. Pentru profesoara de biologie Ana Milea a fost prima generație.

”Nu știu dacă vă aduceți aminte prea multe de orele de biologie, dar generația voastră pentru mine a însemnat foarte mult pentru că ați fost prima generație din lunga mea carieră didactică. A fost prima întâlnire cu absolvenții în sala profesorală, prima serenadă, prima petrecere de absolvire (…) Îmi aduc aminte cu mult drag de vremurile tinereților noastre și stau și mă gândesc ce binecuvântare e să fii profesor pentru că deși ridurile sunt foarte multe, părul albește, inima dascălului rămâne la fel ca acelora care sunt în bancă”, a spus prof. Ana Milea.

Potrivit acesteia, prima generație este la fel ca prima dragoste – nu se uită niciodată. Prof. Ana Milea a adăugat că a fost diriginte inclusiv ai unor copii ai celor care au venit la întâlnire.

De acum 30 de ani, profilurile claselor s-au schimbat la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”. Pe atunci, erau trei profiluri de mecanică, două de matematică fizică şi unul de chimie, spre deosebire de acum când există profiluri matematică-informatică, științe sociale, chimie-biologie și bilingv.

După întâlnirea din sala profesorală, foștii elevi au mers în clase, ocupându-și, din nou, locurile de grație din cei patru ani de liceu.

Întâlnirea continuă, seara, cu o petrecere.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la FOTO, VIDEO. Întâlnirea de 30 de ani, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia: Medalii, în semn de recunoștință, pentru dascăli, dar și pentru foștii elevi

  1. Lola 07.07.2018 la 11:49

    Prenumele doamnei profesoare este Anna. Cu doi n. Cred ca cei precizati in articole merita macara sa le fie scrise numele corect.