FOTO VIDEO| Început de an școlar la Şcoala Generală “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Cum s-au prezentat părinții cu micuții lor, pe vreme de pandemie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Astăzi, 14 septembrie 2020, clopoțelul școlilor a sunat pentru prima oară în acest nou an școlar, pentru sutele de mii de elevi din România. Pentru cei aproximativ 50 000 de tineri din județul Alba, la fel ca și în toată țara, aceasta zi a fost una cu totul neobișnuită și ieșită din ,,tipare”.

La Şcoala Generală “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, micuții nu au mai fost întâmpinați cu aceeași căldură, la fel cum dicta ,,cutuma” anilor precedenți.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În loc de îmbrățișări sincere între elevi și profesori, o mare ,,militărie” a avut loc în cea mai specială zi pentru mulți din proaspeții ,,boboci” ai uneia dintre cele mai prestigioase școli din județ.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Împărțiți pe clase și distanțați unul de ceilalți, purtând măști de protecție împotriva virusului pandemic, micii elevi au așteptat cuminți în curtea școlii, în timp ce profesorii îî ,,așezau” și îi pregăteau pentru a merge în clase, grup cu grup. La intrare, temperatura fiecăruia a fost luată, iar acest proces aproape mecanic a fost reluat pentru fiecare elev în parte.

Cea mai importantă zi din viața oricărui școlar a început, deci, într-un mod în care nici un părinte, cadru didactic, sau copil și-ar fi putut imagina.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei