Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Incendiu PUTERNIC la o locomotivă electrică ce tracta 40 de vagoane tip cisternă. Intervenție de patru ore pentru stingerea flăcărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o locomotivă electrică ce tracta un tren format din 40 de vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere (fără conținut la momentul incidentului) și o locomotivă Diesel, a lut foc între Merișor și Bănița. Patru ore a durat intervenția, iar mai multe trenuri care tranzitau zona au fost oprite pe traseu până la stingerea incendiului și eliminarea pericolului.

Încidentul a avut loc în data de 26.01.2019, în jurul orei 00:00, pe calea ferata L200 între localitățile Merișor și Bănița unde a izbucnit un incendiu la o locomotivă electrică ce tracta o garnitura tren marfă formată din 1 locomotivă diesel și 40 vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere, fără conținut.

Având în vedere situația creată, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă și din Ordinul Prefectului s-a dispus activarea CJCCI cu reprezentanți din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Poliție Transport Feroviar și Regulator circulație CFR.

YouTube video

La fața locului s-a deplasat pentru coordonarea acțiunilor de intervenție dl. Lt.col. Achim Claudiu, prim adjunct inspector șef. În urma evenimentului a fost afectată o locomotivă electrică Tip EA de 125 tone.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au intervenit cu 2 ofițeri, 20 subofițeri , 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autosanitare SMURD și 1 echipaj CBRN.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari. În urma evenimentului, a fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate 7 trenuri de marfă și 1 tren călători, staționat în gara din Petroșani – trenul Interregio 1835 cu 30 pasageri.

Prin eforturile pompierilor s-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea și propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea