Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO – VIDEO: Imagini SPECTACULOASE cu una dintre MINUNĂȚIILE naturale ale Munțiilor Apuseni. Peisajul de gheață superb de la Cascada Pișoaia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO – VIDEO: Imagini SPECTACULOASE cu una dintre MINUNĂȚIILE naturale ale Munțiilor Apuseni. Peisajul de gheață superb de la Cascada Pișoaia

Rezervația naturală peisagistică Cascada Pișoaia, este una dintre cele mai mari cascade din Transilvania. Cascada poate fi vizitată în orice anotimp. Aici, fiecare anotimp are o frumusețe și o semnificație specială, fiecare lună dându-i un farmec aparte.

În fiecare anotimp soarele o străbate, sau o ascunde într-un anume fel, se joacă cu razele de apă sau cu stropii croșetând imagini unice. Astăzi, cascada pare să aibă aspectul unui voal de gheață: un voal al miresei croșetat în gheață.

Cascada Pișoaia din Munții Apuseni, una dintre cele mai spectaculoase din România, este înghețată după ce frigul s-a menținut neîntrerupt destul de mult timp. Imaginea parcă ireală a devenit atracție pentru turiști și localnici.

Cascada Pișoaia s-a transformat, în urma temperaturilor foarte scăzute, într-un voal de gheață, după ce temperaturile au coborât în mai multe zile sub 18 grade Celsius și a devenit atracție pentru localnicii și turiștii care vin în Munții Apuseni, majoritatea pentru practicarea sporturilor de iarnă. Cei care vin să o vadă nu pleacă până nu își fac fotografii cu impresionanta creație a naturii, în zonă aflându-se mai multe unități de cazare.

YouTube video

Superba cascadă este declarată rezervaţie peisagistică şi se întinde pe o suprafaţă de 2,5 hectare, aflându-se pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase.

Căderea de apă de aproximativ 25 de metri se revarsă peste o stâncă formată din calcare cristaline, coborând ușor la vale în terase, peste rocă și mușchi, astfel că imaginea de ansamblu este una spectaculoasă. Fâșii de apă coboară puternic și se desprind în evantai, creând o perdea transparentă de stropi de apă reci.

Cascada se află în comuna Vidra, sat Nemesi, pe Arieșul Mic, la confluență cu pârâul Slatina, în imediata apropiere a drumului județean Mihoiești-Avram Iancu.

[nggallery id=7643]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea