FOTO/ VIDEO: Grevă spontană la Administrația Finanțelor Publice Alba. Nemulțumiți de proiectul Legii salarizării, angajații au oprit lucrul

Paul Voicu - Primar 2020

Nemulțumiți de proiectul Legii salarizării, care dacă ar intra în vigoare ar urma să ducă la scăderea salariilor celor din domeniul Finanțelor, angajaţii AFP Alba s-au alăturat protestului spontan demarat de Alianţa Naţională Sed Lex în toată țara și au oprit lucrul, luni dimineaţă.

ELIT

”Acest protest spontan este asemănător protestelor din toată țara. S-a declanșat pe baza nemulțumirilor privind Legea salarizării prin care salariile din sistemul finanțe scad. Așa cum spune doamna ministru că începând cu anul 2018 toate salariile cresc cu 25%, este o minciună, de fapt la noi scad. Pentru că nu se spune că în grilele pentru anul 2022 sunt mai mici decât cele în plată acum. Legea spune că dacă salariile, prin majorare, sunt mai mari decât grila din 2022, rămân cele din anul acela. Practic scăderea va fi de până la 35% în funcție de salariile fiecăruia. Suntem nemulțumiți pentru că salariații din ANAF-ul central și Ministerul de  Finanțe au creșteri între 35 și 65% dață de noi”, a declarat liderul sindicaliștilor de la AFP Alba.

Acesta a mai adăugat că de două săptămâni liderii de sindicat poartă negocieri cu Ministerul Muncii. Inițial au fost aprobate niște amendamente care duceau la o creștere cu 15%. Angajații structurilor teritoriale cer să fie trecuți în grila de salarizare a structurii centrale, singura luată în considerare pentru creșterile salariale.

Mihail David - 2020

https://youtu.be/IHB03gar5jg

La protest participă angajați din toată țara. Salariații cer Ministerului de Finanțe și Guvernului să revizuiască grilele de salarizare din proiectul de lege, astfel încât „să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate (ANAF, direcții generale regionale ale finanțelor publice, etc)”, a transmis Alianța Sed Lex.

Protestatarii avertizează că greva are o perioadă nedeterminată de timp, ceea ce ar putea duce la „blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Ion 15 mai 2017 at 12:07

La cat muncesc cei de la finante iau prea multi bani.
ca sa merite o marire de salar ar trebui sa fie multm mai amabili atunci cand mergi pe la finante cu o „problema”.

daca nu va convine mergeti in sectorul privat si sa vedeti atunci daca vineri mai plecati la 12 acasa:))))))))))))))))

Motul 15 mai 2017 at 13:27

Specific,functionarului bugetar ,roman,banii,prima ,apoi munca,vedem noi.Domnilor,sunteti prea multi,prea ineficienti,ne instruiti,munca voastra nu reflecta castigul,prin modul de tratare a sectorului privat,ati dus Romania in coada Europei,la voi conteaza salarul,spaga ,afacerile cu statul ,bani multi vreti,,,,sunteti platiti prea bine,nu sunteti multumiti,privatizati-va!

m 15 mai 2017 at 13:41

La cat sunt de serviabile marea majoritate a „doamnelor” de la ghiseul 13 si doamna de la oarda de la caserie ar merita o diminuare drastica a salariului. Nu stiu sa vibeasca si au o satisfactie vadita de a trimite omul dupa tot felul de hartii si chiante. Sunt exact ca in videoclipul care circula mai nu pe fb cu chitanta pentru taxa de taxa.

vasile 16 mai 2017 at 21:39

doamna de la oarda care pierde cursa? 🙂

contribuabil 15 mai 2017 at 14:59

Ar trebui sa le fie rusine acestor salariati pentru ca au salarii foarte mari si muncesc prea putin pentru acesti bani. Daca nu le convine sa mearga in mediul privat sa invete ce inseamna munca.Multi dintre ei sunt incompetenti si nu cunosc legislatia. RUSINE!

cititor 15 mai 2017 at 15:39

Uitati-va pe declaratiile lor de avere sa vedeti ce salarii mari au. Pentru cit muncesc au salarii prea mari, chiar foarte mari. Daca nu le convine de ce nu pleaca in alta parte? De ce tin cu dintii de scaune?

platitor 15 mai 2017 at 15:43

Oare nu le este rusine? Stau cite doi la ghiseu unul face chitanta si unul incaseaza banii. Oare nu se simt prost cind vad ca e coada si ei lucreaza ca in Evul Mediu acum in secolul 21?

un cetatean 16 mai 2017 at 8:25

Pe undeva aveti dreptate dar daca ascultati cu atentie ce spune liderul de sindicat din clipul video este vorba despre o discriminare ce se va produce intre administratia centrala de la Bucuresti care va beneficia de mari salariale pana la 65% iar cei din teritoriu nu, pentru aceiasi munca. Dar oare parlamentari nu avem prea multi cu salarii prea mari comparativ cu rezultatele care le au de 27 de ani ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...