Rămâi conectat

Actualitate

FOTO-VIDEO: Femeile care suferă de scleroză multiplă din Alba Iulia, sărbătorite de voluntarii Asociaţiei SM Speromax

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doamnele din Alba Iulia, bolnave de scleroză multiplă, au avut parte astăzi de o surpriză oferită de voluntarii Asociaţiei SM Speromax. Acestea au avut ocazia să socializeze şi au primit din partea tinerilor voluntari câte un mărţişor. Întâlnirea a avut o însemnătate deosebită ţinând cont de faptul că, din cauza bolii, aceşti oameni nu au posibilitatea fizic să iasă din casă foarte des.

Pe chipul fiecăreia din cele 12 doamne invitate se putea citi fericirea că au ocazia de a se întâlni şi a povesti, dincolo de problemele zilnice şi de necazurile pricinuite de boală. În plus acestea au fost răsfăţate cu cadouri simbolice din partea tinerilor din cadrul Asociaţiei Speromax, care le-au oferit mărţişoare confecţionate de ei.

Optimismul şi bucuria pe care aceste doamne le-au afişat astăzi pot fi o lecţie de viaţă pentru toţi. Iată ce ne-a declarat una din invitate.

YouTube video

Importanţa evenimentului este una majoră, după cum ne-a declarat şi preşedintele Speromax Alba Dragoş Zaharia: „Socializarea este vitală pentru noi, pentru că această boală perfidă te face să nu mai ai prieteni, să nu mai ai familie uneori şi foarte multe dintre aceste doamne nu au mai ieşit undeva de foarte mult timp. Activităţile de genul acesta sunt foarte importante pentru pacieneţii cu scleroză multiplă”

Greutăţile prin care trec bolnavii de scleroză multiplă sunt greu de imaginat. Costul tratamentului care le ţine sub control evoluţia maladiei porneşte de la 800 de lei şi poate ajunge până la 2400 de lei pe lună. Mulţi dintre ei însă nu îşi pot permite asemenea sume sau aşteaptă pe liste de aşteptare interminabile pentru a intra în programul naţional de scleroză multiplă.

Bugetul alocat programului naţional de scleroză multiplă anul acesta este de 96 de milioane de lei. Exact cât a fost şi anul trecut. Sunt înscrişi momentan 2.300 de bolnavi din toată ţara, iar alte 500 de persoane se află pe listele de aşteptare.

Scleroza multiplă este o afecţiune neurologică cronică, ce afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinăriişi nervii optici. Scleroza multiplă poate provoca dificultăţi în forţa şi controlul muscular, tulburări de vedere, de echilibru, ale sensibilităţii şi tulburări ale funcţiilor mentale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea