Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Fabrica Solina din Alba Iulia renaște ca pasărea Phoenix, din propria cenușă. Progres tehnologic avansat, la mai puțin de un an de la începerea lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Fabrica Solina din Alba Iulia renaște ca pasărea Phoenix, din propria cenușă. Progres tehnologic avansat, la mai puțin de un an de la începerea lucrărilor

La doar doi ani de la incendiul care a mistuit fabrica Solina, cea mai mare fabrică de condimente din Sud-Estul Europei, noua construcție a ajuns la un stadiu avansat al lucrărilor.

Lucrările de construcție pentru noua fabrică, Solina „Phoenix”, au început la finalul lunii iunie, în anul 2020. La momentul actual, lucrările se concentreaza conconcomitent atât pe structura clădirii, cât și pe instalațiile electrice, sanitare, pluviale, canalizare sau încălzire. Progresul tehnologic estimat al construcției este de aproximativ 25%.

Cu un buget total estimat al investiției, de aproximativ 17 milioane de euro, se estimează ca cea mai mare parte a lucrărilor să fie finalizate, deja, în luna iulie a anului 2021.

„Ca pentru toată lumea, 2020 a fost un an dificil din punct de vedere a predictibilității business-ului.

Contextul ne-a impus un grad de flexibilitate maximă, atât din punct de vedere operațional, financiar, dar mai ales în privința gestionării resursei umane.

A fost o perioadă cu mari provocări în privința menținerii unui climat pozitiv în rândurile angajaților, aplicarea măsurilor cele mai adecvate impuse de modul de dezvoltare al pandemiei, astfel încât să ne păstrăm sănătoși și să menținem activitatea companiei la nivelul de performanță cu care ne-am obișnuit clienții și acționarii companiei, și nu în ultimul rând, al propriei echipe.

Considerăm că am reușit sa ne atingem obiectivele și am abordat 2021 cu aceeași responsabilitate”, a declarat Ciprian Grădinariu, directorul Solina.

YouTube video

Reamintim că în dimineața zilei de sâmbătă, 2 februarie 2019, în jurul orei 6.00, la fabrica de condimente SOLINA din Alba Iulia a izbucnit un incendiu devastator, care avea să fie stins abia după aproape 5 zile.

Pe parcursul acelor zile, la fața locului au acționat 38 autospeciale de intervenție, 4 motopompe, 26 ofițeri și 142 subofițeri și maiștrii militari.

YouTube video

În data de 2 februarie 2019, au acționat și pompieri din Hunedoara, Cluj și Sibiu ulterior acționând doar cei din Alba.

Au ars hala de producție și depozitare, spații administrative și conexe pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp.

Au fost protejate/salvate – 10 autocamioane, aparatură de laborator, butelii cu GPL, acetilenă, etc., instalație depozitare azot, depozit motorină și alte bunuri folosite în procesul de producție. A fost protejată hala de producție din imediata apropiere aparținând unui alt operator economic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea