Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Duminică, la Oarda, liberalii din Alba Iulia au încins din nou ceaunele. Concursul culinar organizat anual de PNL Alba Iulia a ajuns la cea de-a V-a ediție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sărbătoare liberală duminică, pe stadionul din Oarda de Jos, unde s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului Rustic ”La Ceaune”, organizat de PNL Alba Iulia.

Evenimentul, devenit deja tradiție, al cărui ”artizan” a fost, ca de obicei, Pavel Popa (Pistol) – cel mai vechi consilier local al municipiului, a strâns în acest an 9 echipe care s-au întrecut în arta gătitului la ceaun.

YouTube video

Cele 9 echipe înscrise în competiție sunt: ”Iedul vesel”; ”Dublihanul mare”; ”Popasul hăbăucilor”; ”Echipa radicală”; ”Împreună pentru Sebeș”; ”Balaurii cu 3 capete”; ”La ceaunul cu ie”; ”Ceaunul turmentat” și ”Spartanii”.

YouTube video

Se pare că cei mai hotărâți să câștige concursul sunt liberalii din Sebeș, care vor să ”rupă gura târgului” gătind carne de struț.

Nu au lipsit din program muzica populară şi jocurile distractive pregătite de organizatori. Printre invitații care au urcat pe scenă în acest an se numără interpreții Cătălin Hașa și Maria Filimon.

„La Ceaune” este dedicat tuturor iubitorilor de mâncare tradiţională care vor să redescopere gustul autentic al bucătăriei din Ardeal. Pe lângă degustarea din cele mai bune preparate la ceaun liberalii s-au întrecut și la concursuri precum ”Săritul cu sacul„ sau ”Spartul balonului cu apă”.

[nggallery id=2579]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea