Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Doi albaiulieni, câştigători ai etapei Transilvania Rally BT powered by Ford de la Cluj-Napoca, din cadrul Campionatului Național Rally 2. „Fără ajutorul prietenilor nu am fi ajuns aici”

Mădălina Opriș

Publicat

în

Campionatul Naţional Rally 2, etapa desfăşată  la Cluj-Napoca, categoria OPEN, şi-a desemnat câştigătorii. Albaiulienii Adrian Morariu şi Elisei Groza au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, aducând locul I la Alba Iulia, la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo 9.

Ely şi Adi sunt din Alba Iulia şi pe langă prietenie îi uneşte şi o pasiune comună: motorsportul. Tot ceea au realizat până în prezent a fost din resurse proprii şi cu ajutorul prietenilor. În competiţia de la Cluj-Napoca au fost susţinuţi de Radu Ortelecan, Eduard Tontsch şi Groza Paul.

Pentru Ely, cum îi spun prietenii, pasiunea a început din copilarie. La 6 ani s-a apucat de karting, unde a câştigat nenumărate concursuri judeţene şi a avut participări în campionatul naţional. La 18 ani participă cu maşina Dacia a mamei sale la un concurs de viteză pe traseu montan şi câştigă locul 3. După 2 ani, îşi face prima maşină de curse, un Ford, cu care a participat în Campionatul naţional de viteză în coastă. În 2007 şi 2008, Ely ajunge campion naţional la CNAK (Campionatul naţional de automobilism şi karting) Renault Clio grupa A. În 2009, albaiulianul participă la prima etapă de rally cu un Subaru Impreza şi  se clasează pe locul 13, iar un an mai târziu  este campion naţional la grupa K.

La toate cursele la care a participat a ieșit pe podium: în 2013 la Cluj locul 3 grupa n, în 2014 ultimul rally la Braşov locul 3 grupa n, iar în 2015 vtm Straja, locul 3 cu maşina de grupa n cu restrictor.

Adrian moşteneşte pasiunea pentru motorsport de la tatăl său  care a participat şi el ca şi co-pilot cu mulţi ani în urmă. Tânărul a început cu karting, după care a participat ca şi pilot la viteză în coastă.

Recent a absolvit cursul de co-pilot al şcolii DANNY UNGUR RACING, iar Raliul Clujului a însemnat şi debutul lui ca şi co-pilot, acceptând provocarea de a-l secunda pe Ely, cei doi fiind pentru prima dată în această formulă.

“A fost o experienţă foarte frumoasă şi grea în acelaşi timp, dar din care am avut de învățat foarte mult și încă mai sunt multe de învățat și perfecționat”, sunt concluziile lui Adrian după concurs.

Un raliu frumos cu probe frumoase și pline de capcane, un cocktail de adrenalină, viteză și viraje strânse, un raliu în care singurul ţel al albaiulienilor a fost să termine cu bine și să facă cât mai mulți km împreună pentru  a se suda ca și echipaj.

„Vrem sa mulțumim prietenilor fără de care nu am fi fost la start neavând parteneri și sponsori. Se știe ca este un sport costisitor în care dacă vrei să faci performanță ai nevoie de buget. Ne dorim să participăm la cât mai multe raliuri, dar cel mai mult ne dorim să găsim sponsori și parteneri care să creadă în noi și să ne sprijine pentru a putea continua participarea în campionatul național de raliuri. Vrem să tragem un semnal pentru cei care pot susține acest sport, care merită să fie promovat”, au transmis cei doi câştigători.

[nggallery id=3896]

 

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea