Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Demersuri pentru colaborare româno-japoneză, la Alba Iulia. Întâlnire oficială a municipalității cu reprezentanți ai unor potențiali investitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Alba Iulia este gazda unuia dintre cele mai importante momente din istoria colaborărilor bilaterale romano – japoneze care a debutat, vineri, 20 iulie, cu o vizită oficială la Primăria Municipiului Alba Iulia a unei delegații japoneze formate din companii și organizații japoneze care își desfășoară activitatea în România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cadrul întâlnirii, reprezentanții municipalității le-au prezentat oaspeților proiectele orașului și oportunitățile de investiții existente la nivel local. Aceștia s-au arătat interesați atât de modul în care s-au dezvoltat afacerile de succes, la nivelul municipiului sau în județ, de facilitățile pe care municipalitatea le oferă investitorilor, dar și de proiectul Smart City pe care Primăria Alba Iulia îl derulează, solicitând informații privind domeniile în care s-ar mai putea interveni pentru ca acesta să fie dezvoltat.

”E un lucru bun, sunt firme care caută locuri în care să se instaleze, caută administrații care doresc să facă lucrul acesta împreună…”, a declarat primarul Mircea Hava:

YouTube video

”Dacă munca, atașamentul, precizia, meticulozitatea, onoarea, altruismul, exigența sunt esența existenței pentru japonezi, nouă, europenilor, încă nu ne este clar cum toți le acceptă și nimeni, fără excepție, nu se vrea eliberat din tiparul ăsta. Azi, am avut onoarea să resimt din nou spiritul acestei mari nații, primind o delegație niponă formată din companii și organizații japoneze care își desfășoară activitatea în România. Poate, pentru că s-a întâmplat la Alba Iulia, un loc care încă mai însemnă curaj, voință, speranță, vizita a fost mai intensă și mai aplicată decât cea de care a avut parte premierul nipon în ianuarie, când n-a avut cu cine să se întâlnească la București. Avem privilegiul ca această dezbatere să se întâmple la trei zile după semnarea acordului economic dintre Uniunea Europeană și Japonia, o deschidere fără precedent la nivelul schimburilor economice și al investițiilor. La drept vorbind, Alba Iulia reflectă clipa și are șansa de a reacționa la ce are de oferit astăzi Japonia”, a mai declarat primarul Mircea Hava la sfârșitul întâlnirii.

Ulterior vizitei la Primăria Alba Iulia, delegația va lua oficial contact cu un model de afacere autohton – Solina România, iar începând cu ora 16:00, la Hotel Transilvania, va fi organizat un seminar care cuprinde și o sesiune de networking dedicate deopotrivă companiilor japoneze cât și companiilor românești. Astfel, la Alba Iulia, participanții la seminar vor avea ocazia sa afle secretele succesului și know-how-ul japonezilor și apoi să le aplice, după modelul și rigoarea japoneze în activitatea lor.

Evenimentul susținut de Primăria Alba Iulia prin Centrul Europe Direct Alba Iulia este organizat de Japan Business Association în România (JBA), Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior (JETRO) si Kaizen Institute România, cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România, Camerei de Comerţ şi Industrie a Romaniei, Camerei de Comerț și Industrie Alba Iulia și companiei Solina România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea