FOTO/ VIDEO: Demersuri pentru colaborare româno-japoneză, la Alba Iulia. Întâlnire oficială a municipalității cu reprezentanți ai unor potențiali investitori

Municipiul Alba Iulia este gazda unuia dintre cele mai importante momente din istoria colaborărilor bilaterale romano – japoneze care a debutat, vineri, 20 iulie, cu o vizită oficială la Primăria Municipiului Alba Iulia a unei delegații japoneze formate din companii și organizații japoneze care își desfășoară activitatea în România.

ELIT

În cadrul întâlnirii, reprezentanții municipalității le-au prezentat oaspeților proiectele orașului și oportunitățile de investiții existente la nivel local. Aceștia s-au arătat interesați atât de modul în care s-au dezvoltat afacerile de succes, la nivelul municipiului sau în județ, de facilitățile pe care municipalitatea le oferă investitorilor, dar și de proiectul Smart City pe care Primăria Alba Iulia îl derulează, solicitând informații privind domeniile în care s-ar mai putea interveni pentru ca acesta să fie dezvoltat.

”E un lucru bun, sunt firme care caută locuri în care să se instaleze, caută administrații care doresc să facă lucrul acesta împreună…”, a declarat primarul Mircea Hava:

”Dacă munca, atașamentul, precizia, meticulozitatea, onoarea, altruismul, exigența sunt esența existenței pentru japonezi, nouă, europenilor, încă nu ne este clar cum toți le acceptă și nimeni, fără excepție, nu se vrea eliberat din tiparul ăsta. Azi, am avut onoarea să resimt din nou spiritul acestei mari nații, primind o delegație niponă formată din companii și organizații japoneze care își desfășoară activitatea în România. Poate, pentru că s-a întâmplat la Alba Iulia, un loc care încă mai însemnă curaj, voință, speranță, vizita a fost mai intensă și mai aplicată decât cea de care a avut parte premierul nipon în ianuarie, când n-a avut cu cine să se întâlnească la București. Avem privilegiul ca această dezbatere să se întâmple la trei zile după semnarea acordului economic dintre Uniunea Europeană și Japonia, o deschidere fără precedent la nivelul schimburilor economice și al investițiilor. La drept vorbind, Alba Iulia reflectă clipa și are șansa de a reacționa la ce are de oferit astăzi Japonia”, a mai declarat primarul Mircea Hava la sfârșitul întâlnirii.

Ulterior vizitei la Primăria Alba Iulia, delegația va lua oficial contact cu un model de afacere autohton – Solina România, iar începând cu ora 16:00, la Hotel Transilvania, va fi organizat un seminar care cuprinde și o sesiune de networking dedicate deopotrivă companiilor japoneze cât și companiilor românești. Astfel, la Alba Iulia, participanții la seminar vor avea ocazia sa afle secretele succesului și know-how-ul japonezilor și apoi să le aplice, după modelul și rigoarea japoneze în activitatea lor.

Evenimentul susținut de Primăria Alba Iulia prin Centrul Europe Direct Alba Iulia este organizat de Japan Business Association în România (JBA), Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior (JETRO) si Kaizen Institute România, cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România, Camerei de Comerţ şi Industrie a Romaniei, Camerei de Comerț și Industrie Alba Iulia și companiei Solina România.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419