Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO-VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, performanță extraordinară: calificare în semifinale la Under 19! „Alb-negrii” au eliminat CSM Reșița, campioana de anul trecut

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o performanță extraordinară: calificarea în semifinalele Campionatului Under 19!

În sferturile de finală, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate”, uniriștii au învins, scor 1-0 (0-0), pe CSM Reșița, campioana de anul trecut (3-0 în finală cu Kinder Constanța).

YouTube video

Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de D. Nistor, după o acțiune îndividuală în flancul stâng. În semifinale, CSM Unirea Alba Iulia va întâlni CSC Șelimbăr (4-1 cu Unirea Bascov), duminică, 19 mai.

Este o victorie totalmente a băieților, așa cum a fost și aceea cu LPS Satu Mare. Avem un grup extraordinar, cu 80 la sută jucători localnici. Am demonstrat în aceste două jocuri unitate și pregătire. Suntem hotărâți să accedem până în finală. Consider că Alba Iulia avea nevoie de palierul acesta de vârstă pentru a reveni în prim-plan, așa cum a fost în urmă cu 10-12 ani. Copii buni avem, mulțumesc conducerii pentru sprijinul acordat și suporterilor. Vreau să le mulțumesc băieților și colegilor mei din staff. Acest rezultat, pentru mine, reprezintă rodul unei munci de aproape 7 ani. Este o satisfacție imensă că am reușit să-i capacitez pe acești băieți și am învins campioana de anul trecut, un adversar ce ne-a pus probleme”, a spus George Țălnar, care nu a stat pe bancă din pricina unei suspendări de două etape.

Peste 300 de spectatori au asistat la o confruntare începută cu 18 minute întârziere, din pricina întârzierii ambulanței. Gruparea din Valea Domanului, condusă de Leo Doană, a avut în efectiv 5 dintre jucătorii campioni în 2023 (Mereu, Gomboș, Gurin, Chiratc, inclusiv pe Ianis Doană, fiul său), fotbaliști aflați și în efectivul divizionarei secunde CSM Reșița.

Primul mitan a fost dominat de vizitatori, portarul R. Pauletti salvându-și echipa în câteva rânduri. La reluare jocul s-a echilibrat, s-a transformat într-o luptă surdă, iar albaiulienii au dat marea lovitură, cu un număr extraordinar Darius Nistor, și au rezistat în final!

Gruparea din Cetatea Marii Uniri este, după foarte mulți ani, la primul sezon în care și-a reluat activitatea la nivelul campionatelor naționale, asta grație colaborării începute anul trecut cu GT Sport Alba Iulia.

În efectiv sunt jucători precum Sebaș, frații Darius și Raul Nistor, V. Stanciu sau Ardeiu, care au jucat și în eșalonul terț în acest sezon. George Țălnar îi are în staff-ul tehnic pe Cătălin Popa, Florin Codleanu și Adrian Roman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Familia Pașca-Igna, din Albac, a câștigat „Fotbal în familie” | 16 echipe participante la turneul organizat de AJF Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: Familia Pașca-Igna, din Albac, a câștigat „Fotbal în familie” | 16 echipe participante la turneul organizat de AJF Alba Familia Pașca-Igna, din Albac, a câștigat a treia ediție a turneului „Fotbal în familie”. Asociația Județeană de Fotbal Alba, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, Consiliul Județean Alba, CSM Unirea Alba Iulia și Primăria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea