Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/Video. Confirmare a crizei forţei de muncă: Una dintre cele mai importante companii din domeniul construcțiilor, cu sediul în Alba, a ”importat” muncitori vietnamezi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una dintre cele mai importante companii din domeniul construcțiilor, cu sediul în Alba, a ”importat” muncitori vietnamezi.

Criza de meseriași în România e o problemă cu care se confruntă marea majoritate a angajatorilor, fie că este vorba despre construcții, agricultură, curierat sau alte domenii. Totodată, și acolo unde există, forța de muncă autohtonă este instabilă, iar muncitorii migrează tot timpul de la un angajator la altul, punând serioase probleme firmelor care de multe ori nu reușesc să finalizeze lucrările la termen. Pe deasupra, cer salarii supraevaluate și nu oferă la schimb seriozitate și profesionalism.

În timp ce românii pleacă pe capete în străinătate, unde de multe ori acceptă să stea pentru ajutoarele sociale oferite, angajatorii români se văd nevoiți să ”importe” muncitori. La această soluție a recurs și unul dintre cei mai importanți producători de pavaje din România, care are sediul în Lancrăm (Sebeș).

YouTube video

Elis Pavaje folosește forță de muncă vietnameză la montarea pavelelor, muncitorii vietnamezi putând fi văzuți în aceste zile la lucru în Oarda de Jos, în zona dispensarului uman. Se pare că circa 40-50 de muncitori vietnamezi completează acum echipa de muncitori ai companiei care are fabrici în 3 orașe din țară și este furnizor de materie primă atât pentru mediul privat, cât și pentru autorități publice. Potrivit revistei Capital, Elis Pavaje a ajuns la un număr de 570 de salariați la nivelul întregului grup odată cu deschiderea celei de-a treia fabrici în județul Neamț, salariul mediu oferit în companie fiind de 2.900 de lei.

Potrivit legislației în vigoare, unui cetăţean venit din afara spaţiului comunitar trebuie să i se asigure un salariu mediu pe economie, adică în jur de 4.200 de lei. Astfel, odată veniți să lucreze în România, este posibil ca muncitorii vietnamezi să primească salarii duble față de cât câștigau la ei în țară.

Deși cheltuiala angajatorului cu muncitorii vietnamezi este mai mare, aceștia sunt harnici şi foarte serioşi, ajutându-i astfel pe angajatorii români să obțină o productivitate mai mare.

[nggallery id=5609]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea