Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO/VIDEO: Conferința județeană a PSD Alba: Social-democrații își aleg liderii

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Ioan Dîrzu favorit pentru încă un mandat de președinte al organizației județene

Membrii PSD Alba îşi aleg astăzi structura de conducere la nivel de judeţ, într-o conferinţă la care participă şi Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al PSD, alături de Maria Lazăr, secretarului general al Organizaţiei de Femei a PSD.

Ecaterina Andronescu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere la Alba Iulia. Fostul ministru al Educaţiei împlineşte 65 de ani.

YouTube video

Evenimentul se desfășoară la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în prezența a 544 din cei 566 de membri desemnaţi în urma adunărilor generale ale organizaţiilor locale din judeţ.

S-au prezentat rapoartele privind rezultatele obţinute de PSD Alba, de la alegerile precedente şi până acum, dar şi rapoarte economico-financiare.

Ecaterina Andronescu a declarat că susţine Alba Iulia atât în cursa pentru obţinerea statutului de capitală regională dar şi cel de capitală culturală europeană.

Au mai luat cuvântul Marcela Dărămuş, preşedinte OFSD Alba, care a declarat  „Mă bucur să văd aici atât de multe femei şi pentru asta le mulţumesc preşedinţilor de organizaţie din municipii, oraşe, şi comune. Aveţi respectul meu”.

Fostul preşedinte PSD Alba, Ioan Rus : „Am fost, sunt şi voi fi social-democrat. Nu am mai prea apărut la evenimentele PSD Alba pentru că trebuie făcut schimbul de generaţii. Din postura de avocat şi decan al Baroului Alba, nu am renunţat la doctrina social-democrată”.

Gheorghe Damian, primar comuna Ciugud: „Avem astăzi un moment important în organizaţia judeţeană. Mă bucur să văd că sala este neîncăpătoare. Vă multumesc că aţi rămas loiali partidului.(…) Propun ca din consiliul judeţean al PSD Alba să facă parte domnul Ioan Rus.”

Radul Coclici: „Am rămas şi voi rămâne social-democrat. Noi trebuie să fim nu USL, ci PSD. Pe colegiul meu, am zis că trebuie să ne întărim noi PSD-ul, nu USL-ul. Pentru că într-o bună zi este posibil ca orice mariaj să se destrame”.

Victor Negrescu: „Adevăratul nostru inamic nu este aici. Este la Consiliul Judeţean şi la Primăria Alba Iulia. Sunt Ion Dumitrel şi Mircea Hava.”

Ovidiu Jidveian:”Niciodată nu voi renunţa să lupt. Am preferat să mă lupt pentru că în orice zonă a judeţului avem puterea să câştigăm. În niciun caz nu o să mă simt învins”.

UPDATE: Ioan Dîrzu ales pentru un nou mandat de președinte al PSD Alba. Ioan Rus, desemnat președinte de onoare al PSD, cu unanimitate de voturi

Rezultatele obținute de PSD Alba sub conducerea lui Ioan Dîrzu au fost deosebit de apreciate de membrii organizației județene astfel că acesta a fost ales pentru un nou mandat de președinte, cu unanimitate de voturi.

Tot cu unanimitate a  fost aprobată și propunerea Ecaterinei Andronescu de alegere a fostului lider al PSD Alba, Ioan Rus, ca președinte de onoare al Organizației Județene. Desemnarea a fost făcută în aplauzele participanților la Convenția județeană.

În continuare se desfasoară alegerile pentru desemnaresa Consiliului Județean al PSD, pentru care există 156 de propuneri, după care vor fi votați vicepreședinții organizației.

UPDATE 2: Lista finală a membrilor Biroului Permanent Județean al PSD Alba

În urma alegerilor desfășurate în cadrul Organizației PSD Alba, BPJ va avea următoarea componență: Ioan Dîrzu – preşedinte, Ioan Rus – preşedinte de onoare, Ioan Florea – primvicepreşedinte, Dorin Gheorghe Sandea – secretar executiv, vicepreședinți: Ovidiu Jidveian, Victor Negrescu, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan, Mariana Rîşteiu, Vasile Crişan, Radu Coclici, Matei Radu Todoran, Nicolae Sîntimbrean, Liviu Octavian Rusu, Liliana Tomoiagă, Romi Dragosin, Nicolae Simina, Mihail Trifa Mihail, Mircea Trifan, Mirel Hălălai, Nicolae Puşcă, Radu Marcel Tuhuț, Cornel Napău, Ioan Paşca, Virgil Nicolae Narița, Traian Ştefan Popa, Florin Nistor, Marcela Dărămuş, Gheorghe Damian, Eugen Popa; Vasile Mutu – trezorier.

Revenim cu amănunte și imagini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea