Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO/VIDEO: Conferința județeană a PSD Alba: Social-democrații își aleg liderii

Publicat

în

*Ioan Dîrzu favorit pentru încă un mandat de președinte al organizației județene

Membrii PSD Alba îşi aleg astăzi structura de conducere la nivel de judeţ, într-o conferinţă la care participă şi Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al PSD, alături de Maria Lazăr, secretarului general al Organizaţiei de Femei a PSD.

Ecaterina Andronescu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere la Alba Iulia. Fostul ministru al Educaţiei împlineşte 65 de ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Evenimentul se desfășoară la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în prezența a 544 din cei 566 de membri desemnaţi în urma adunărilor generale ale organizaţiilor locale din judeţ.

S-au prezentat rapoartele privind rezultatele obţinute de PSD Alba, de la alegerile precedente şi până acum, dar şi rapoarte economico-financiare.

Ecaterina Andronescu a declarat că susţine Alba Iulia atât în cursa pentru obţinerea statutului de capitală regională dar şi cel de capitală culturală europeană.

Au mai luat cuvântul Marcela Dărămuş, preşedinte OFSD Alba, care a declarat  „Mă bucur să văd aici atât de multe femei şi pentru asta le mulţumesc preşedinţilor de organizaţie din municipii, oraşe, şi comune. Aveţi respectul meu”.

Fostul preşedinte PSD Alba, Ioan Rus : „Am fost, sunt şi voi fi social-democrat. Nu am mai prea apărut la evenimentele PSD Alba pentru că trebuie făcut schimbul de generaţii. Din postura de avocat şi decan al Baroului Alba, nu am renunţat la doctrina social-democrată”.

Gheorghe Damian, primar comuna Ciugud: „Avem astăzi un moment important în organizaţia judeţeană. Mă bucur să văd că sala este neîncăpătoare. Vă multumesc că aţi rămas loiali partidului.(…) Propun ca din consiliul judeţean al PSD Alba să facă parte domnul Ioan Rus.”

Radul Coclici: „Am rămas şi voi rămâne social-democrat. Noi trebuie să fim nu USL, ci PSD. Pe colegiul meu, am zis că trebuie să ne întărim noi PSD-ul, nu USL-ul. Pentru că într-o bună zi este posibil ca orice mariaj să se destrame”.

Victor Negrescu: „Adevăratul nostru inamic nu este aici. Este la Consiliul Judeţean şi la Primăria Alba Iulia. Sunt Ion Dumitrel şi Mircea Hava.”

Ovidiu Jidveian:”Niciodată nu voi renunţa să lupt. Am preferat să mă lupt pentru că în orice zonă a judeţului avem puterea să câştigăm. În niciun caz nu o să mă simt învins”.

UPDATE: Ioan Dîrzu ales pentru un nou mandat de președinte al PSD Alba. Ioan Rus, desemnat președinte de onoare al PSD, cu unanimitate de voturi

Rezultatele obținute de PSD Alba sub conducerea lui Ioan Dîrzu au fost deosebit de apreciate de membrii organizației județene astfel că acesta a fost ales pentru un nou mandat de președinte, cu unanimitate de voturi.

Tot cu unanimitate a  fost aprobată și propunerea Ecaterinei Andronescu de alegere a fostului lider al PSD Alba, Ioan Rus, ca președinte de onoare al Organizației Județene. Desemnarea a fost făcută în aplauzele participanților la Convenția județeană.

În continuare se desfasoară alegerile pentru desemnaresa Consiliului Județean al PSD, pentru care există 156 de propuneri, după care vor fi votați vicepreședinții organizației.

UPDATE 2: Lista finală a membrilor Biroului Permanent Județean al PSD Alba

În urma alegerilor desfășurate în cadrul Organizației PSD Alba, BPJ va avea următoarea componență: Ioan Dîrzu – preşedinte, Ioan Rus – preşedinte de onoare, Ioan Florea – primvicepreşedinte, Dorin Gheorghe Sandea – secretar executiv, vicepreședinți: Ovidiu Jidveian, Victor Negrescu, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan, Mariana Rîşteiu, Vasile Crişan, Radu Coclici, Matei Radu Todoran, Nicolae Sîntimbrean, Liviu Octavian Rusu, Liliana Tomoiagă, Romi Dragosin, Nicolae Simina, Mihail Trifa Mihail, Mircea Trifan, Mirel Hălălai, Nicolae Puşcă, Radu Marcel Tuhuț, Cornel Napău, Ioan Paşca, Virgil Nicolae Narița, Traian Ştefan Popa, Florin Nistor, Marcela Dărămuş, Gheorghe Damian, Eugen Popa; Vasile Mutu – trezorier.

Revenim cu amănunte și imagini.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare