FOTO, VIDEO. Conferința „Aspecte teoretice şi practice în materie comercială şi achiziţii publice. Particularităţi”, la Alba Iulia

Vineri 08.06.2018, s-a desfăşurat la Alba Iulia conferinţa cu tema „Aspecte teoretice şi practice în materie comercială şi achiziţii publice. Particularităţi”. Evenimentul a fost organizat de Curtea de Apel Alba Iulia în colaborare cu  Colegiul Consilierilor Juridici din Alba şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri şi a urmărit în principal pregătirea participanţilor în domenii de maximă actualitate şi interes: achiziţii publice, noţiuni de  drept comercial şi fonduri europene.

Din partea Curţii de Apel Alba Iulia, judecătorul Livia Daniela Mocan a prezentat  tema „Reprezentarea comercială. Efecte, tipuri încetare” iar judecătorii Adrian Hancaş şi Lucian Gherman au adus la cunoştinţa celor prezenţi aspecte practice rezultate din jurisprudenţa Curţii de Apel Alba Iulia şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în materia „Achiziţii publice. Cerinţe restrictive. Cadrul procesual în faţa instanţei de judecată”.

ELIT

Au prezentat de asemenea materiale de interes pentru participanţi Vasile Luha, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia (Prescripţia extinctivă în dreptul comercial), Eva Michaela Mera, consilier juridic (Condiţii artificiale în accesarea fondurilor europene: reglementare comunitară, indicatori, implicaţii şi cazuistică) şi Bogdan Florea consilier juridic şi lector universitar la Facultatea de Drept a Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia (Contractul de achiziţie publică din perspectiva utilizării eficiente a resurselor bugetare).

La acest eveniment au participat alături de consilierii juridici şi judecători din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, majoritatea din cadrul secţiei a II-a civilă şi secţiei de contencios administrativ şi fiscal.

Implicarea judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia în seminariile şi conferinţele organizate în domeniile de activitate în care aceştia sunt specializaţi reprezintă una din preocupările importante  de susţinere a manifestărilor care au ca scop perfecţionarea profesională a specialiştilor din respectivele  domenii de maxim interes şi implicit creşterea calităţii activităţilor desfăşurate de aceştia în beneficiul direct a cetăţeanului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...