Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” la sărbătorirea celor 97 de ani de existenţă. Distincții acordate în cadrul festivităților

Mădălina Opriș

Publicat

în

militar56Marţi, 8 noiembrie, începând cu ora 12:00 a avut loc adunarea festivă dedicată aniversării patronului spiritual al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” (Sf.Arhanghel Mihail). Anul acesta, colegiul celebrează 97 de ani de existență și 41 de ani de când funcționează în Cetatea Marii Uniri, capitala de suflet a tuturor românilor.

Ceremonialul a cuprins mesajul comandantului colegiului, colonel Marcel Domșa care a ținut să felicite cadrele militare, cadrele didactice și elevii pentru munca depusă, datorită lor ”colegiul dobândind valoroase tradiții și rezultate deosebite care l-au consacrat printre cele mai bune instituții de învățământ militar și civil preuniversitar din România.”

În cadrul ceremonialului, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general locotenent dr. Dumitru Scarlat, a acordat distincţia Emblema de Onoare a Forţelor Terestre următoarelor cadrelor didactice şi militare care şi-au desfăşurat activitatea în colegiu şi s-au remarcat prin merite deosebite:

  • General Locotenent în rezervă Gheorghe Răbăcel
  • Colonel în rezervă Voicu Cioară
  • Profesorii: Ilie Cioca, Ioan Cioară, Mihai Frățilă, Paraschiva Iosa, Ileana Mîrza, Iuliana Stăncescu, Ionel Trifon.

Cu prilejul aniversării patronului spiritual al colegiului, comandantul colegiului a mai oferit domnului general locotenent dr. Dumitru Scarlat, placheta de onoare și o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.

Pentru promovarea actului educațional și contribuția la creșterea pretigiului Colegiului Național ”Mihai Viteazul”, colonelul Marcel Domșa a mai acordat placheta de onoare și:

  • Domnului General de Brigadă dr. Inginer Teodor Incicaș – șeful Direcției Audit Intern
  • Domnului General de Brigadă dr. Florin Jianu – șeful Direcției Financiar Contabile
  • Domnului General de Brigadă Dan-Mircea Șuta – cdt. Brigăzii Operații Speciale ”Mihai Viteazul” Tg. Mureș
  • Domnului Colonel Augustin Pegulescu – comandantul Centrului Militar Zonal Timiș
  • Domnului Colonel dr. Corneliu Preja – cdt. Centru Zonal de Selecție și Orientare Alba

Au mai luat cuvântul vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman care i-a felicitat pe toți cei prezenți, iar pe elevi i-a încurajat să fie mai buni, urmând exemplul celor dinaintea lor.

”Vivat, crescat, floreat!” este îndemnul domnului Inspector Școlar General Adjunct Marcel Stan pentru tinerii care cu onoare reprezintă colegiul, în speranța formării lor ca generație de încredere pentru viitorul țării.

An de an, în seria amplelor activităţi dedicate aniversării, se înscriu  competiţiile sportive interne din cadrul ,,Cupei Mihai Viteazul”, Concursul de grafică şi pictură ,,Coala şi peniţa”, Sesiunea de referate ştiiţifice a elevilor şi Sesiunea de comunicări psiho-pedagogice a cadrelor didactice şi militare, Concursul tematic ,,Instrucţie cu cîntec” şi întâlnirea absolvenţilor ultimei promoţii cu elevii colegiului.

Astfel trebuie menționați și câștigătorii Cupei ”Mihai Viteazul”, competiție sportivă cu tradiție desfășurată sub egida fair-play-ului, câștigată de către Compania a III-a elevi, comandant de companie, maior Lucian Rusu.

Premiul de onoare ”Mihai Viteazul” a fost acordat elevului fruntaș Bodea Alexandru-Nicolae – clasa a X-a C, pentru cea mai mare medie școlară obținută în anul școlar trecut, respectiv 9,90.

Cupa și diploma ”Pluton de elită” au fost acordate clasei a XI-a B, pentru cea mai mare medie obținută în anul școlar trecut, respectiv 8,82.

A urmat ceremonia religioasă dedicată memoriei eroilor absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”și depunerea de coroane la statuia lui Mihai Viteazul din fața colegiului.

De la ora 13:00, în sala de festivităţi a instituţiei, formaţiile artistice ale elevilor colegiului au prezentat un spectacol aniversar. Între orele 13:00-15:00 colegiul va avea Ziua Porţilor Deschise.

[nggallery id=2946]

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea