Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Celebrarea Virgiliei Pascale, la Alba Iulia. Peste 100 de credincioși romano-catolici au participat la Slujba Învierii de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste o sută de credincioși romano-catolici au participat la Slujba solemnă de Înviere de la Catedrala ”Sfântul Mihail” din Cetatea Alba Carolina, oficiată de ÎPS Jakubinyi György, arhiepiscop de Alba Iulia.

Celebrarea Virgiliei Pascale a început la ora 21.00, cu ritualul sfințirii focului. Credincioșii catolici s-au adunat în faţa lăcaşului de cult, unde preoţii au aprins Lumânarea Pascală de la care s-a împărţit lumina, după care cei prezenţi au intrat în biserică, pentru a asista la slujba de Înviere.

La finalul slujbei, credincioșii au ieșit cu lumânări aprinse și au înconjurat,  într-o procesiune, catedrala.

Anul acesta, Paștele catolic este sărbătorit în aceeași zi cu cel ortodox, în 16 aprilie. Aproximativ un milion de cetățeni români catolici sărbătoresc Învierea Domnului în acest sfârșit de săptămână, cele mai mari comunităţi fiind în Transilvania. (A.M.)

[nggallery id=3806]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aiudean beat mangă, prins de polițiști la volan: Avea o alcoolemie de 0,73 mg/litru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aiudean beat mangă, prins de polițiști la volan: Avea o alcoolemie de 0,73 mg/litru Un aiudean a fost prins de polițiști beat mangă la volan. Avea o alcoolemie de 0,73 mg/litru. Citește și: Femeie din Sebeș, bătută cu bestialitate de soțul gelos, în zona Râpei Roșii: Bărbatul, reținut de polițiști La data de 19 iunie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea