Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Cele două angajate de la CEC Bank Zlatna, care au sustras bani din conturile a peste 100 de oameni, aduse la sediul IPJ Alba pentru audieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele două angajate vizate în dosarul privind escrocheria CEC Bank Zlatna au fost aduse, vineri, după perchezițiile la domiciliile acestora, la sediul IPJ Alba pentru audieri.

femei-cec-zlatna04Reamintim că cele două femei, surori din Zlatna,  sunt cercetate pentru delapidare și înșelăciune, după ce ar fi lăsat peste 100 de clienți ai sucursalei fără bani în conturi.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat, vineri, patru percheziţii în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile persoanelor bănuite de delapidare şi înşelăciune.

Potrivit Poliției Alba, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţii bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

”Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar”, arată IPJ Alba, într-un comunicat de presă.

Prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 lei, în dauna a 108 persoane vătămate, iar pe numele celor două femei au fost emise mandate de aducere.

Majoritatea păgubiților sunt oameni în vârstă, care au mers din august, de când au aflat, până în prezent, la bancă să ceară explicații.

Oamenii și-au depozitat în conturi economiile de o viață, subvențiile de la Uniunea Europeană sau chiar și bani munciți din greu în străinătate pentru o casă nouă. Unul dintre păgubiți,de exemplu, a pierdut 85 de mii de euro, bani câștigați cu trudă în Spania, și economisiți cu greu timp de ani de zile.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, cu ocazia percheziţiilor efectuate la cele 4 locaţii din Zlatna şi Tăuţi, au fost identificate carduri bancare, înscrisuri, documente şi tipizate de uz bancar, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Persoanele vizate în cauză vor fi audiate, iar faţă de acestea vor fi luate măsuri legale.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

[nggallery id=2623]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea