FOTO VIDEO| ,,Casa bunicilor”, din Munții Apuseni, veche de un secol, restaurată de un tânăr meșter. ,,Minunea din lemn” a județului nostru

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un tânăr din județul Alba se mândrește cu reabilitarea armonioasă și de bun gust a unei căsuțe autentice românești de pe traseul Transalpina de Apuseni.

Denumită ,,Casa Bunicilor”, construcția desprinsă ca din povești, construită aproape integral din lemn, este o adevărate ,,delectare” pentru ochii oricărui călător prin frumoșii Apuseni.

ELIT

Atât exteriorul cât și interiorul căsuței au fost realizate astfel încât vechiul să trăiască in armonie cu noul, iar bunul gust de pe vremuri să conviețuiască în echilibru cu confortul modern.

,,Lemnul a fost dintotdeauna elementul față de care locuitorii din munte s-au simțit cel mai aproape. De la “blidul” pentru mâncare pâna la grinzile ce susțineau întreaga casă, făurite cu securea. Casa Bunicilor continua aceasta tradiție!

În inima Transilvaniei, departe de lumea aflată intr-o graba continuă de nou, o casă veche aflată la răscruce de drumuri, își reîncepe povestea nouă redând farmecul stilului tradițional românesc cu fine elemente moderne, care sporesc confortul pentru o vacanță unică. Casa Bunicilor datează din anul 1925 și a păstrat sub acoperișul său mai multe generații de oameni până când, în anul 2020, a reintrat intr-un amplu proces de restaurare, transformându-se în prezent intr-o oază de liniște pentru toți cei care ii trec pragul.” Acestea au fost vorbele artizanului, Petruț Iulian, despre ,,oprea” sa.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419