Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Bustul de bronz al scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea, dezvelit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Bustul de bronz al scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea, dezvelit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” derulează un program de promovare și omagiere a scriitorilor români clasici prin organizarea de activități și evenimente pentru ca operele și creațile acestora să fie mereu prezente în atenția comunității.

În acest context o atenție deosebită este dată Aleii scriitorilor din Alba Iulia unde se regăsesc busturile unora dintre cei mai importanți scriitori clasici printre care amintim Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Ion Agârbiceanu, George Coșbuc. Acolo, cu ocazia unor evenimente marcante din viața acestora au loc evenimente de evocare a personalității și operei create.

Astfel, Consiliul Județean Alba a realizat bustul de bronz a scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea a fost dezvelit astăzi, odată cu împlinirea a 164 ani de la nașterea acestuia.

YouTube video

Costul estimat pentru realizarea soclului este de 19.300 lei, fără TVA și prevede procurarea pietrei, fasonarea/execuția, finisarea, postamentul, plăcuța comemorativă, transportul și montajul pe poziție, la locație.

Soclul este amplasat pe Aleea scriitorilor din fața Casei de Cultură a Studenților. În acest context, s-a realizat un soclu similar cu a celorlalți scriitori, cu aceleași dimensiuni și din piatră naturală – travertin.

Piatră folosită este un travertin de culoare crem cu duritate mare și rezistență la fenomenul îngheț-dezgheț, coeficient mic de absorbție apă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Părintele Doru Gheaja, moment emoționant, la comemorarea martirilor Horea, Cloșca și Crișan: ”Tu, Ardeal” a răsunat în toată Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Părintele Doru Gheaja, moment emoționant, la comemorarea martirilor Horea, Cloșca și Crișan: ”Tu, Ardeal” a răsunat în toată Cetatea Alba Carolina Părintele Doru Gheaja, „părintele cântecelor patriotice din România”, a participat miercuri, 28 februarie, la evenimentul „Horea, Cloșca și Crișan, martiri și eroi ai națiunii române – Omagiu simbolic adus conducătorilor Răscoalei de la 1784”, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea