Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Bustul de bronz al scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea, dezvelit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bustul de bronz al scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea, dezvelit pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” derulează un program de promovare și omagiere a scriitorilor români clasici prin organizarea de activități și evenimente pentru ca operele și creațile acestora să fie mereu prezente în atenția comunității.

În acest context o atenție deosebită este dată Aleii scriitorilor din Alba Iulia unde se regăsesc busturile unora dintre cei mai importanți scriitori clasici printre care amintim Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Ion Agârbiceanu, George Coșbuc. Acolo, cu ocazia unor evenimente marcante din viața acestora au loc evenimente de evocare a personalității și operei create.

Astfel, Consiliul Județean Alba a realizat bustul de bronz a scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea a fost dezvelit astăzi, odată cu împlinirea a 164 ani de la nașterea acestuia.

YouTube video

Costul estimat pentru realizarea soclului este de 19.300 lei, fără TVA și prevede procurarea pietrei, fasonarea/execuția, finisarea, postamentul, plăcuța comemorativă, transportul și montajul pe poziție, la locație.

Soclul este amplasat pe Aleea scriitorilor din fața Casei de Cultură a Studenților. În acest context, s-a realizat un soclu similar cu a celorlalți scriitori, cu aceleași dimensiuni și din piatră naturală – travertin.

Piatră folosită este un travertin de culoare crem cu duritate mare și rezistență la fenomenul îngheț-dezgheț, coeficient mic de absorbție apă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea