FOTO, VIDEO. Baroul Alba a sărbătorit în premieră Ziua Europeană a Avocaților. Aproape 200 de persoane, prezente la eveniment

Paul Voicu - Primar 2020

Baroul Alba a sărbătorit, vineri, în premieră, Ziua Europeană a Avocaților. Evenimentul s-a organizat sub forma unui simpozion, la unul dintre restaurantele Mercur din Alba Iulia, la care au participat aproape 200 de avocați și magistrați, dar și procurorul general al României, Augustin Lazăr.  

Decanul Baroului Alba, avocat Mihai Baco, a declarat că este pentru prima dată când în județ se sărbătorește Ziua Avocaților Europeni.

ELIT

Pe lângă avocați din Baroul Alba, la eveniment au participat magistrați de la Curtea de Apel Alba Iulia, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, dar și decani din mai multe județe ale țării.

Mihai Baco a declarat că tema principală a fost informatizarea justiției și a tuturor profesiilor juridice.

Mihail David - 2020

La simpozion s-au ținut discursuri despre modalitatea în care transformările digitale pot să consolideze relațiile dintre justițiabil și avocat.

De asemenea, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a subliniat că Justiția română funcționează foarte bine.

”România are o justiție funcțională și în ciuda unor critici care sunt formulate în spațiul public și care nu trebuie generalizate, Justiția română funcționează ca justiția unui stat european, o justiție eficace”, a spus, pentru ziarulunirea.ro, Augustin Lazăr.

De asemenea, procurorul general a adăugat că Ministerul Public este într-un proces de informatizare cum n-am fost niciodată, dar și de transparentizare a activității, în așa fel încât justițiabilii și avocații să poată obțină datele de care au nevoie și care nu au un caracter confidențial.

Două avocate stagiare, proaspăt admise în Baroul Alba, David Vasilica și Paula Manciulea, au depus un jurământ de credință.

Citește și Procurorul general al României, Augustin Lazăr, la Alba Iulia: DNA, încadrată cu procurori de elită, care desfășoară activități mai dificile. De înțeles că există mai multe achitări

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...