Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Atmosferă de basm la Arieșeni: A nins toată noaptea, iar neaua a acoperit toată suflarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iarna și-a intrat serios în drepturi, în zona muntelui, venind agale și așternându-și paltonul alb și rece de nea, peste stațiunea Arieșeni.Așadar, primii fulgi de nea din acest an au căzut deja în judeţul Alba, în stațiunea montană Arieșeni, unde primul strat de zăpadă s-a așezat domol să se „odihnească”.

Lăsându-se cam mult așteptată anul acesta, iarna a ajuns în cele din urmă și în stațiunea montană, găsindu-și „cazare” pe întreg văzduhul. Neaua a reușit să acopere toată suflarea, iar brazii parcă se bucură și ei de noua haină ce le-a adus-o bătrâna iarna, care nu vine niciodată cu mâna goală.

Comuna Arieşeni se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeţii montane şi pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Vârful Bihorul, cel mai înalt vârf din Munții Apuseni, are o altitudine de 1849 metri, oferind o priveliște spectaculoasă atât asupra lanțului Apusenilor, cât și asupra Văii Arieșului în județul Alba. Plecând din centrul stațiunii turistice Arieșeni, diferența de nivel față de Vârful Bihorul este de 900 metri.

Această diferență de altitudine, reprezintă totuși un prilej de a face cât mai des popasuri, pentru a respira aerul puternic și curat de munte și de a admira tabloul de basm, pictat de către „Mama Natură” cu pătunzătoarea nuanță de alb.

https://www.facebook.com/crisan.ion/videos/2886079748093356/

 

 

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea