FOTO, VIDEO. Atmosferă de basm la Arieșeni: A nins toată noaptea, iar neaua a acoperit toată suflarea

Iarna și-a intrat serios în drepturi, în zona muntelui, venind agale și așternându-și paltonul alb și rece de nea, peste stațiunea Arieșeni.Așadar, primii fulgi de nea din acest an au căzut deja în judeţul Alba, în stațiunea montană Arieșeni, unde primul strat de zăpadă s-a așezat domol să se „odihnească”.

Lăsându-se cam mult așteptată anul acesta, iarna a ajuns în cele din urmă și în stațiunea montană, găsindu-și „cazare” pe întreg văzduhul. Neaua a reușit să acopere toată suflarea, iar brazii parcă se bucură și ei de noua haină ce le-a adus-o bătrâna iarna, care nu vine niciodată cu mâna goală.

ELIT

Comuna Arieşeni se află la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeţii montane şi pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Vârful Bihorul, cel mai înalt vârf din Munții Apuseni, are o altitudine de 1849 metri, oferind o priveliște spectaculoasă atât asupra lanțului Apusenilor, cât și asupra Văii Arieșului în județul Alba. Plecând din centrul stațiunii turistice Arieșeni, diferența de nivel față de Vârful Bihorul este de 900 metri.

Această diferență de altitudine, reprezintă totuși un prilej de a face cât mai des popasuri, pentru a respira aerul puternic și curat de munte și de a admira tabloul de basm, pictat de către „Mama Natură” cu pătunzătoarea nuanță de alb.

Neata!

Publicată de Crisan Ion pe Luni, 2 decembrie 2019

 

 

 

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...