Ziarul Unirea

FOTO, VIDEO| Atelierul de vară Șotron – 2020, la Grădinița cu program normal din Lunca Mureșului: lectură, joaca cu literele, premisele scrierii și cititului, experimente și explorarea naturii înconjurătoare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Atelierul de vară Șotron, inițiat de Asociația Ovidiu Ro, se derulează și în acest an, în condiții speciale, adaptate regulilor impuse de pandemia de coronavirus.

ELIT

La Grădinița cu program normal din Lunca Mureșului, activitățile se desfășoară în aer liber, cu un grup mic de copii, păstrând distanțarea fizică, respectând și insistând pe regulile de igienă.

Copiii se dezinfectează pe mâini la sosire, plecare și la nevoie, în funcție de activitățile derulate, li se ia temperatura și se insistă pe păstrarea distanței între ei.

În acest an, activitățile din cadrul Atelierului se adresează în special copiilor care vor merge la școală în toamnă.

Se va pune accent pe lectură, joaca cu literele, premisele scrierii și cititului, dar și pe experimente, explorarea naturii înconjurătoare, tema principală fiind „Lumea vie”.

În ziua zero, au făcut cunoștință unii cu alții, au realizat ecusoane cu prenumele copiilor și simboluri, au discutat despre regulile de igienă și de distanțare, au citit povești și s-au conectat cu ajutorul jocurilor de mișcare.

Urmează alte zile cu activități cu sens, care să valorizeze fiecare copil prezent la Atelier și să ii pregătească pentru școală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419