Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO-VIDEO: Astăzi a debutat la Alba Iulia Forumul Internaţional „Danube Education”

Alexandra Mates

Publicat

în

Astăzi, la ora 17.00, în Sala Senatului a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, a avut loc deschiderea forumului internaţional Danube Education Forum, Education and Skills for Jobs, Growth and Stability Internationalisation of Higher Education.

„Mă bucur că am reuşit să ne adunăm într-un număr, spun eu, mare. Este foarte greu ca pe oamenii ocupaţi să reuşeşti să-i pui la masă într-un timp destul de scurt(…)Suntem aici, astăzi, pentru a discuta două probleme. Şi ca să fiu pragmatic, una este cea a banilor (cum reuşim să atragem fonduri în România), iar cealaltă este cea a materiei prime, de care avem atât de multă nevoie, noi, ca şi universităţi, indiferent că suntem universităţi de stat sau universităţi private. Cred că este un cadru propice ca în următoarele câteva zeci de ore, să spun aşa, să ne putem expune punctele de vedere iar această întâlnire a noastră să nu se lase fără ecou”, a declarat Daniel Breaz – rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” , în discursul său la deschiderea evenimentului.

60 de oficiali ai Academiei Române, ministerelor, ambasadelor, rectori şi prorectori din întreaga ţară, manageri ai unor fundaţii şi trusturi internaţionale şi conducerea „The Council of Danube Cities and Regions” vor fi prezenţi în aceste zile în Capitala Marii Uniri. Evenimentul se va desfăşura astăzi şi mâine, iar forumul se va axa pe educaţie, training şi creşterea competitivităţii, abordând teme precum: Internaţionalizarea Învăţământul Superior, Cunoştinţe, educaţie strategie, Facilitarea interacţiunii dincolo de frontiere, Finanţe şi Guvernare, finanţare sporită prin intermediul concurenţei, Finanţarea educaţiei la toate nivelurile, Guvernarea modernă, Educaţie şi formare profesională, Cercetare şi Dezvoltare – Factorii cheie pentru inovare, Creşterea Competitivităţii,  Universităţi şi autorităţile regionale în acţiune, Parteneriate regionale de învăţământ superior, Specializarea inteligentă – Driver pentru viitoarea creştere economică,ş. a.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aşa după cum a declarat rectorul Daniel Breaz, astăzi, timp de două ore  vor avea loc câteva discuţii prieteneşti- constructive, iar pe urmă o vizită în Cetatea Alba Carolina, urmând ca mâine forumul să continue cu alte 4 ore de discuţii.

La dezbaterile de astăzi şi mâine sunt aşteptaţi: ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, Brânduşa Predescu, din partea Ministerului Afacerilor Externe, ambasadorul Bulgariei, Aleksandar Filipov, ambasadorul din Pakistan, Rab Nawaz Khan; ambasadorul Iranului, Bahador Amimian Jazi; rectori şi reprezentanţi de la Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea Regensburg (Germania), Universitatea de stat “Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul (Republica Moldova), Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Universitatea “Transilvania” Braşov” , Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea “Dimitrie Cantemir” Cluj.

Evenimentul este organizat de  Universitatea “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia , în colaborare cu Academia Română şi cu Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunării (The Council of Danube Cities and Regions).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea