FOTO, VIDEO: Antidot pentru sindromul parcării ”unde vrea mușchiu’ meu” – Mașină lăsată ”în boscheți”, ”săltată” de Poliția locală, la Alba Iulia

Antidot pentru sindromul parcării ”unde vrea mușchiu’ meu” – Mașină lăsată ”în boscheți”, ”săltată” de Poliția locală, la Alba Iulia

În cursul dimineții de luni, un șofer din Alba Iulia a avut proasta inspiraţie de a-și lăsa maşina neregulamentar pe strada Cloșca din municipiu. Angajații responsabili pentru ridicarea autoturismelor au fost pe fază și chiar dacă proprietarul autoturismului s-a parcat practic ”în tufe”, acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru a fi ”săltat”.

Cu chiu, cu vai, prin boscheți și pe lângă, oamenii au izbutit într-un final să asigure mașina și să o ancoreze pentru a fi ridicată.

Opiniile sunt împărțite, unii consideră că măsura este heirupistă sau nu este bună, că nu avem locuri de parcare, alții că este bine venită și reglementează haosul generat de mașinile parcate neregulamentar care blochează mijloacele de transport în comun, trecerile de pietoni, prima și chiar a doua bandă de circulație, trecerile de pietoni, pistele de biciclete și trotuarele. Practic fiecare parchează unde are chef și în cel mai bun caz lasă un număr de telefon în geam. Ceea ce nu este normal. În niciun oraș civilizat nu poți parca oriunde dorești.

O altă problemă este că foarte mulți șoferi doresc să parcheze fix în fața locului unde au treabă. Dacă ar merge 100 de metri mai încolo, pe o altă stradă, în majoritatea cazurilor ar găsi un loc de parcare unde nu deranjează pe nimeni.

În rest, faptul că ai mașină, indiferent că este una de 1.000 de euro sau de 50.000 de euro, nu ai dreptul să o lași oriunde, să blochezi ambulanța, tramvaiul, autobuzul, trecerea de pietoni sau circulația pe drumurile publice. Iar cei care nu înțeleg asta singuri, poate faptul că vor scoate din buzunar până la 1000 lei la fiecare derapaj îi va convinge.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Petru 20 ianuarie 2020 at 20:17

Exista străzi în Alba Iulia ex. NAZARET ILIT, pe care sunt mașini parcate pe carosabil toată ziulica, o banda fiind mereu ocupata, traficul este îngreunat și nimeni nu are nicio treaba, faza cu parcările și amenzile etc.. se aplica doar în anumite locuri, unde poate nici nu deranjează pe nimeni

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...